Скоро в школу: медична картка дитини більше не дійсна

Вівторок, 28 серпня 2018, 21:06
«Медична картка дитини» для вступу до школи більше не потрібна.
Скоро в школу: медична картка дитини більше не дійсна

Тепер ніхто не має права не допускати дитину до навчання без цієї карти. Таку інформацію опублікувала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

«Якщо ви прийшли #дошколи, а від вас вимагають «Медичну карту дитини» (форма №026/о) – документ на купу сторінок, що заповнювався від руки медиками та зберігався у школі, скажіть, що його скасували. Цей документ ще від березня 2018 року більше не потрібен для прийняття дитини до школи, проте досі у деяких навчальних закладах його продовжують вимагати за звичкою, – роз'яснює ситуацію Уляна Супрун. – Зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Діти повинні пройти тільки звичайні медичні огляди у свого сімейного лікаря або педіатра і отримати стандартні довідки».

Уляна Супрун також зазначила, що в разі необхідності лікар може скерувати дитину до інших фахівців, приміром, на щеплення або додаткові аналізи.

comments powered by HyperComments