На засіданні обласної ради виділені кошти на зведення пам'ятника на майдані Захисників України - Світлична

Четвер, 30 серпня 2018, 14:49
ССьогодні був зроблений ще один важливий крок для увічнення пам'яті українських воїнів, які загинули на Донбасі, відстоюючи територіальну цілісність і Незалежність України.
На засіданні обласної ради виділені кошти на зведення пам'ятника на майдані Захисників України - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківської області Юлія Світлична на сторінці у Фейсбуці. 

"Підтримую громадськість і ветеранську спільноту у їх виборі, яким має бути у Харкові пам'ятник українським Героям", - написала вона. 

Також голова ХОДА пообіцяла зробити все можливе, щоб пам`ятник був встановлений якомога швидше. 

"Прийняте рішення Харківської обласної ради щодо виділення коштів на споруждження монументу Захисникам України дуже символічно співпало з заходами скорботи за загиблими у 2014 році під Іловайськом, що днями проходять по всій державі. Ідею ветеранів АТО та громадської спілки учасників антитерористичної операції підтримали молоді архітектори, що розробили ескіз пам"ятника, але з 2016 року, коли було закладено капсулу у парку Захисників справа не просувалась аж доти, доки до її вирішення не долучилась голова ХОГА. Так, громадською організацією "Спілка ветеранів АТО" і головою ХОДА Юлією Світличною цьогоріч було підписано меморандум по розробці проекту і втілення його у життя", - прокоментувала політичний експерт та оглядач Світлана Кушнір.

За її словами, бачимо - рішення щодо виділення коштів для пам`яника вже прийнято, бо у Світличної слово не розходиться з ділом.

"Принагідно нагадаю, що увага до потреб ветеранів АТО і ООС для управлінців області - в пріоритеті. Про це свідчить і найбільша кількість виданих земельних наділів, а також запроваджена, знову ж таки за ініціативою і при активному сприянні Світличної, программа пільгового придбання житла для атовців та членів сімей загиблих. Сподіваюсь, що вже найближчим часом вламне почнуться і роботи по зведенню монумента Захисникам України, що стане символом памяті та вдячності громади області всім, хто мужньо став на варті Незалежності України та віддав за це найдорожче - своє життя", - додала вона. 

comments powered by HyperComments