Тепер на Харківщині не існує «білих плям» стосовно формування громад

Четвер, 30 серпня 2018, 18:01
З Перспективного плану формування територій громад Харківщини були прибрані «білі плями».
Тепер на Харківщині не існує «білих плям» стосовно формування громад

Проект змін до плану був підтриманий під час пленарного засідання XVII сесії Харківської обласної ради VII скликання. За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, відповідне рішення посприяє актуалізації Перспективного плану формування територіальних громад на Харківщини.

Крім того, завдяки ньому буде реалізований  процес добровільного об’єднання територіальних громад. При цьому, будуть враховуватися історичні, географічні, культурні, соціально-економічні особливості розвитку Куп’янського, Чугуївського районів та самого Харкова

Як повідомила директорка Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова, до плану були внесені три суттєві зміни. Згідно першій Волоховий яр віднесли в Чугуївській район до Чкаловської громади. Згідно другій внесли до перспективного плану Куп’янськ Вузловий. Також внесли до плану місто Харків – відповідно до зауважень, надісланих Мінрегіоном.

Дані зміни були ініційовані відповідними районними робочими групами. Баринова також відмітила, що результаті покриття перспективним планом території Харківщини стало стовідсотковим.

Нагадаємо, що сьогодні, під час XVII сесії обласної ради VII скликання було прийняте відремонтувати ще десяток комунальних доріг. До переліку об`єктів, які планується відремонтувати цього року, внесені вулиці Гвардійська, Павлоградська та Кооперативна у місті Лозова.

Крім того, депутати облради прийняли рішення виділити з бюджету Харківської області додаткові кошти на оздоровлення ветеранів, людей з інвалідністю та осіб, на яких поширюються закони «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

comments powered by HyperComments