Активісти поскаржилися на прояви сепаратизму в Харкові

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 31 серпня 2018, 15:38
Вони підкреслили, що сепаратистські настрої все ще є проблемою для Харківщини.
Активісти поскаржилися на прояви сепаратизму в Харкові

Про це харківські активісти розповіли після своєї участі в мітингу проти проявів сепаратизму, який пройшов під стінами міської ради 30 серпня. Тоді ними була подана заява до міськради, де активісти виклали свої побоювання щодо розповсюдження сепаратистських настроїв.  

“Ми під сепаратизмом також розуміємо такі поняття, як колабораціонізм і форми ведення гібридної війни проти України, — розповів Анатолій Ряснинський, — ми все це підігнали під одну тематику сепаратизму. Зверну увагу, що це питання набагато ширше. Це питання дуже важливе для країни. І дуже небезпечне, якщо ми не будемо займатися цим питанням”. 

Зокрема, активісти вимагали звільнити Тетяну Цибульник, голову Новобоварської адміністрації харківської міської ради за прояви сепаратистських настроїв. Як приклад, Ряснинський навів її любов до забороненої на території країни георгіївської стрічки. Одна з таких красується на одному будинку Новобоварського району. Автори звернення наголосили на тому, що її необхідно прибрати.  

“Не самі радикальні вимоги, але їх цілком здатні виконати”, — зазначив Ряснинський.   

Як розповів Андрій Ільгов, у той день паралельно проходив мітинг за участі підприємців ТЦ “Барабашово” щодо передачі в приватну власність об’єктів ринку.  За його словами, вони на плакати з лозунгами проти сепаратизму та українську символіку відреагували криками та вигуками “Ганьба”. Він переконаний, що така реакція свідчить про те, що цей натовп був керований сепаратистами. 

“Ми не повинні забувати сумний досвід Донецька, Луганська, де все починалося поступово, — підкреслив Олег Черкашин , — де обманутий народ йшов на поводу сепаратистських рухів. І закінчилося це все трагедією. Люди, які були втягнуті в авантюрні плани та сценарії сепаратистів, вони підтримали ту війну, яка триває на Донбасі. І те, що будуть спроби розхитати ситуацію на Південному Сході — це не для кого не секрет. І ворог у нас дуже хитрий, підлий, він маніпулює будь-яких методами”. 

Зокрема, як зазначив Анатолій Ряснинський, нікуди не дівся побутовий сепаратизм. Його можна побачити в звичайних розмовах, транспорті, соціальних мережах. Причому, як запевняє Ільгов, такі тенденції є не тільки серед громадян, а й серед деяких посадовців.  

comments powered by HyperComments