27 тисяч першокласників тепер навчаються в Новій українській школі — Світлична

Понеділок, 3 вересня 2018, 10:51
За словами голови ХОДА, Нова школа має створити для дітей комфортні умови для навчання та розвитку.
27 тисяч першокласників тепер навчаються в Новій українській школі —  Світлична

3 вересня голова ХОДА відвідала свято Першого дзвоника, яке пройшло в харківській гімназії № 12. Це єдиний в Харкові начальний заклад, де минулого року в якості експерименту була реалізована концепція Нової української школи.  

“Сьогодні гарний день, — підкреслила Світлична, — День знань — це завжди можливість побачити друзів. Для першачків — познайомитись з тими, з ким будеш навчатися найближчі 12 років. А, можливо, будеш разом усе життя”. 

За її словами, в цьому році вони можуть відкрити себе як особистостей та здобути перші перемоги. Звертаючись до вчителів, губернаторка побажала їм наснаги, терпіння та впевненості у своїй справі, а батькам — віри у власних дітей. Вона підкреслила, що це вкрай важливо для учнів.  

За словами Світличної, у поточному році вже навчається 240 тисяч школярів, у тому числі 27 тисяч першокласників. При цьому, всі діти, які пішли в 1 клас, вже навчаються Новій українській школі. За словами голови ХОДА, головною її ідеєю є наповнення. Тут мова йде і про цікаву інформацію, яку дають під час навчання, і про нове обладнання. Це має створити для дітей комфортні умови.  

За словами директорки гімназії № 12 Лідії Калмичкової , в закладі експериментом по реалізації концепції Нової школи задоволені. Вона підкреслила, що саме гімназія №12 стала єдиним серед 186 шкіл міста навчальним закладом, який доєднався до всеукраїнського проекту.  

“100 пілотних шкіл України впроваджували державний стандарт початкової школи, — зазначила директорка, — у нас є два експериментальних класи, які випробували “НУШ”, зараз ці діти в 2-му класі та продовжуватимуть навчатися за цією концепцією. І знову будуть першими”. 

Лідія Калмичкова розповіла, що тут складніше всього було змінити свідомість не вчителів, а батьків. Адже вони звикли до того, що діти сидять за партами, їм задають домашні завдання. Вже були проведені батьківські збори в форматі уроку Нової української школи, щоб вони зрозуміли її ідеї. За словами директорки, така система дає дитині розвиватися, долати складнощі в зручному для себе темпі. 

На прощання голова ХОДА передала учбовому закладу спортивний інвентар, стіл для тенісу та нові книжки для бібліотеки. 

comments powered by HyperComments