Цього року Харківщина зібрала достойний врожай

Юлія Гуш  |  Четвер, 6 вересня 2018, 14:32
Щоправда, досягнути минулорічних рекордних показників не вдалося.
Цього року Харківщина зібрала достойний врожай

Про результати жнивної кампанії розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр. За його словами, на сьогоднішній день на території Харківської області було зібрано 1,7 ранніх зернобобових.

«Це не минулорічний рекордний врожай, який був історичним, – зазначив Нездюр, – при цьому завдання, які перед нами ставила адміністрація, ми виконали. І в тяжких умовах впоралися з цією задачею. Потрібно буде згадати і осінь, коли ми закладали врожай 2018 року. Потрібно буде згадати і весну, коли у нас в деяких районах взагалі не бачили дощу. Ми достойні говорити про те, що посіли друге місце по Україні та зібрали достойний врожай».

Що стосується збору пізніх зернових, то тут про якісь результати говорити рано. Аграрії потроху приступили до збору кукурудзи та соняшників. Як запевнив директор Департаменту агропромислового розвитку, тиждень дощів, який перепав на збір ранніх зернових, має добре вплинути на врожай цих двох культур.

Також вже прийшов час приступити до основного завдання на поточний рік – осінніх польових робіт. Це буде закладанням врожаю наступного року. На Харківщині площа озимих культур для посіву складає близько 500 тисяч м. кв. Крім того, аграрії вже приступили до посіву рапсу та озимої пшениці. Що стосується змін клімату та різного роду несподіванок погоди, то, як запевнив Нездюр, аграрії до них цілком готові.

«Наші аграрії готові до всього, – підкреслив він, – в них є спеціально виведені сорти пшениці, які виводили для південних частин нашої країни. Вони чудово використовуються і виходить  прекрасний врожай. Я бачив цього року пшеницю, привезену з Канади. По врожайності вона була щуплою. Не дотягувала. Наші аграрії використовують сучасну техніку. Тут також питань не виникає. Але як би то не було – природу не підкориш. Будемо прилаштовуватися».

Цього року найкраща врожайність була зафіксована в Вовчанському, Богодухівському та Краснокутському районах, у той же час Васильківській та Дергачівський райони постраждали від посухи. Але в цілому Харківська область дала непоганий результат.

comments powered by HyperComments