Таких складних пожеж на Харківщині ще не траплялося - ГУ ДСНС

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 7 вересня 2018, 14:59
Особливо складною ситуація була в Зміївському районі, де пожежі сталися в п'яти місцях одночасно.
Таких складних пожеж на Харківщині ще не траплялося - ГУ ДСНС

Про це розповів начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.

За його словами, 31 серпня рятувальники 27 разів виїжджали на гасіння лісових пожеж. При чому, як зазначив Волобуєв, таких складних загорянь на Харківщині ще не було. З 1 вересня в регіоні сталася низка лісових пожеж. Особливо складною була ситуація в Зміївському районі, коли одночасно в п'яти місцях сталися загоряння. Туди довелося направити додаткову техніку з Харкова та прилягаючих районів.

"Нам вдається ліквідовувати ці пожежі за рахунок того, що переводимо особовий склад на посилений режим несення служби, - зазначив Волобуєв, - в Харкові та області є близько 120 одиниць пожежної техніки, яка призначена для гасіння пожежі. А в резерві - близько 80".

Також він розповів, що співробітники ДСНС вже третій день борються з пожежею в Нововодалазькому районі. Сьогодні має відбутися остаточна ліквідація загоряння. Разом з пожежею в Зміївському районі сталося загоряння в селищі Наталино Красноградського району. Туди також направили додаткові підрозділи. За словами Влобуєва, там була складна ситуація, вогнем охоплено було 2 га лісу. Була загроза того, що вогонь перекинеться на газову заправку. На даний момент ця загроза була ліквідована. Він зазначив, що в ліквідації загорянь був задіяний вертоліт Мі-8 За словами Волобуєва, служби ДСНС справляються зі своєю задачею незважаючи на труднощі. Під час пожеж постраждалих серед населення не було.

comments powered by HyperComments