На "Гоптівці" чоловіки напали на прикордонників

Понеділок, 10 вересня 2018, 16:49
Сьогодні, 10 вересня, група цивільних осіб у пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) спробувала потрапити в службове приміщення Держприкордонслужби і блокувати роботу прикордонників.
На "Гоптівці" чоловіки напали на прикордонників

Про це повідомили у Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

До пункту пропуску на виїзд з України прибули два автомобілі Volksvagen польській реєстрації під керуванням громадян України. Пройшовши всі види контролю, вже на виїзді з пункту пропуску, водії автівок вирішили самостійно змінити смугу руху і полетіти в зворотному напрямку, чим порушили режим в пункті пропуску. Громадянам роз'яснили порядок перетину державного кордону, а в разі зворотного руху скасування інформації про перетин кордону.

Чоловіки почали вести себе агресивно і не виконували законні вимоги прикордонників. Через це їх затримали в адміністративному порядку для складання процесуальних документів за ст. 202 і 185-10 Купап. Після цього до пункт пропуску прибули кілька десятків цивільних осіб, які вимагали, щоб їм надали можливість зустрітися з затриманими, спробували потрапити в службові приміщення і блокувати роботу прикордонників.

Під час такої провокаційної акції здійснювалася несанкціонована відеозйомка для дискредитації прикордонників і, як попередньо встановлено, що вона планувалася з залученням колишніх співробітників прикордонного загону. Про подыю повідомили в поліцію. Після проведення бесіди та роз'яснення ситуації, частина громадян залишила пункт пропуску, інших передали представникам Національної поліції. За даним фактом правоохоронні органи направлено повідомлення про скоєнні правопорушення за ст. 342 КК за опір представникові правоохоронного органу.

comments powered by HyperComments