Харківщина успішно провела збори територіальної оборони

Юлія Гуш  |  Вівторок, 11 вересня 2018, 15:30
За результатами цих зборів більше 1200 військовозобов‘язаних отримали нагороди, відзнаки та грамоти.
Харківщина успішно провела збори територіальної оборони

Збори тероборони проходили на території Харківської області з 8 серпня по 6 вересня. В них взяли участь військовозобов'язані оперативного резерву другої черги. Про особливості останніх зборів розповів комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін. За його словами, цього разу було надано мало часу на оповіщення військовозобов’язаних у порівнянні з іншими регіонами – всього місяць. В той же час в  Чернігівській області, наприклад, на це витратили півроку.  

«Перевірку здійснювали командувач сухопутними військами ЗСУ і начальник Генерального штабу – головнокомандуючий ЗСУ, – розповів Калгушкін, – вони відмітили Харківську область в кращу сторону у порівнянні з іншими. І сказали, що з поставленими завданнями окрема бригада територіальної оборони впоралася».

Під час навчань 153 військовослужбовця виступили в якості інструкторів. Більше 1200 осіб отримали нагороди, відзнаки та грамоти. Крім того, 230 військовослужбовців отримали нові військові знання. Мета цих зборів – визначити спроможність військових комісаріатів, сформувати бригаду тероборони, підготувати підрозділи та відпрацювати оптимальні варіанти завдань.

«Харківська область, як і вся Україна, за останні три роки пройшла досить складний шлях, – зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, – ми розпочали формування підрозділів територіальної оборони. І перейшли, за ініціативою генерального штабу ЗСУ, до формування повноцінних підрозділів сухопутних військ, які мають дуже короткі терміни мобілізації. За ці роки відбулося формування резерву, необхідного військового майна для того, щоб забезпечити підрозділи для виконання завдань».

Харківська область, за його словами, в цій сфері займає лідуючі позиції. Саме тут були створені перші програми тероборони, а на сьогоднішній день даному аспекту приділяють значну увагу. За словами Максимова, під час останніх зборів підрозділи вдалося доукомплектуватися раніше зазначених термінів. При чому, декілька сотень осіб у цей раз самостійно прибули на збірні пункти та висловили своє бажання пройти підготовку. Він зазначив, що це є свідченням того, що на Харківщині є патріоти, які бажають захищати країну.

comments powered by HyperComments