«Здоров’я громадян є запорукою розвитку всіх галузей і держави взагалі»: Світлична привітала фармацевтів Харківщини

Четвер, 13 вересня 2018, 20:00
Голова облдержадміністрації Юлія Світлична привітала фармацевтів Харківщини з професійним святом на урочистостях з нагоди Дня фармацевтичного працівника України.
«Здоров’я громадян є запорукою розвитку всіх галузей і держави взагалі»: Світлична привітала фармацевтів Харківщини

Керівник області побажала їм здоров’я, натхнення та сил, щоб відповідально виконувати свої обов’язки: «Адже від фармацевта залежить багато – здоров’я людини й, відповідно, її настрій. А здоров’я громадян є запорукою розвитку всіх галузей і держави взагалі», – підкреслила Юлія Світлична.

Вона зазначила, що на Харківщині сьогодні створено всі умови для розвитку фармацевтичної галузі.

«Ми маємо єдиний в Україні фармацевтичний університет, де навчаються більше 16 тисяч студентів за 16 спеціальностями. В регіоні функціонує розгалужена аптечна мережа та працюють підприємства, які виробляють лікарські засоби. Біля 40% всього українського експорту виробляється саме тут, на Харківщині, - підкреслила голова ХОДА. – Маємо гарні умови та робимо все, щоб створювати привабливий бізнес-клімат, що дає можливість фармацевтичній сфері розвиватися».

Також керівник області зауважила, що сприятливі умови для розвитку галузі створюються і на рівні держави.

«За ініціативою Президента Петра Порошенка в країні реалізується реформа сільської медицини, яка передбачає й забезпечення всіх громадян, навіть у найвіддаленіших селах, лікарськими засобами. А безвізовий режим та наближення до європейських країн дає можливість обміну технологіями та досвідом, підвищення кваліфікації та втілення в Україні найкращих розробок фармації», - сказала Юлія Світлична.

Під час заходу вона вручила почесні відзнаки обласної адміністрації найкращим представникам фармацевтичної галузі Харківщини.

comments powered by HyperComments