Цього року на розвиток Зачепилівського району виділено в 2 рази більше грошей, ніж за попередні 10 років разом узяті - Світлична

Субота, 15 вересня 2018, 16:51
На Зачепилівщині капітально ремонтують школу І-ІІ ступенів. Тут уже реконструювали покрівлю та завершують повну заміну внутрішніх мереж. У подальших планах – капітальний ремонт внутрішніх приміщень. Усі роботи планують провести цього року.
Цього року на розвиток Зачепилівського району виділено в 2 рази більше грошей, ніж за попередні 10 років разом узяті - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Сьогодні, 15 вересня, об`єкт відвідала губернатор Харківської області Юлія Світлична. 

"Розвитку освіти в області ми приділяємо особливу увагу, і ставимо перед собою завдання створити рівні умови для школярів як обласного центру, так і найменшої сільської школи", - сказала вона. 

Загалом у 4-х классах Орчицької ЗОШ навчаються 32 учні. До нового навчального року заклад отримав і нове обладнання, а саме ноутбук, МФУ та ламінатор. Зараз сюди закупають усе необхідне для створення освітнього простору Нової української школи.

Також Юлія Світлична запевнила місцеву громаду, що придбання та монтаж майданчику запланують на наступний рік.

"Цього року на розвиток Зачепилівського району виділено в 2 рази більше грошей, ніж за попередні 10 років разом узяті, - повідомила керівник області. – І результатом цього є відновлення та будівництво різних об’єктів - і соціальної інфраструктури, й дитячих садків, шкіл, амбулаторій, лікарень тощо. На наступний рік темпи не збавлятимемо, будемо виділяти не менше фінансування, щоб реалізувати не менше проектів". 

Раніше ми розповідали про капітальний ремонт, який цього року проведуть у 200 школах регіону. Фінансування для загальноосвітніх закладів находить з бюджетів усіх рівнів. Загалом, вже було відремонтовано майже 5 тисяч квадратних метрів покрівель, 18 харчоблоків, 12 їдалень, 18 спортивних залів, 13 актових залів, 34 туалети, замінили 7,1 тис. кв. м вікон. Також пройшла реконструкція 30 систем внутрішньої та зовнішньої тепломереж, 140 систем водопостачання та водовідведення, 52 котельні. 

За словами Світличної, значна увага приділяється розвитку інклюзивної освіти та фізичному вихованню учнів. На Харківщині будуть працювати 383 інклюзивні класи. Буде створено 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

comments powered by HyperComments