У Лозівському районі відновлюємо багато об'єктів, до яких роками не було уваги — Світлична

Понеділок, 17 вересня 2018, 10:35
За словами голови ХОДА, тут мова йде про комунальне господарство міста, дороги, заклади освіти тощо.
У Лозівському районі відновлюємо багато об'єктів, до яких роками не було уваги — Світлична

16 вересня голова ХОДА Юлія Світлична здійснила робочий візит до Лозівського району. Там вона відмітила низку об’єктів, які раніше не отримувала достатньо уваги. Тепер їх відновлюють. Про це губернаторка написала, зокрема, на своїй сторінці в мережі “Фейсбук”.  

“У Лозівському районі відновлюємо багато об'єктів, до яких роками не було уваги, — зазначила вона, — комунальне господарство міста, дороги, заклади освіти, місцева спортивна школа та лікарня знаходились в жахливому стані”.  

За її словами, на сьогоднішній день ситуація змінилася на краще, тривають будівельні та ремонтні роботи на 30 об’єктах. Одним з таких об’єктів є Лозівська центральна районна лікарня, яку почали відновлювати ще в 2016 році. Цього року з бюджету області виділили кошти на реконструкцію операційного блоку лікарні та капітальний ремонт відділення гемодіалізу. В наступному році фінансування триватиме. 

За словами голови Лозівської райдержадміністрації Сергія Красноперова, лікарня не бачила капітального ремонту багато років. Зараз там необхідно відремонтувати дах, замінити вікна, провести ремонти відділень, зробити зовнішнє освітлення, впорядковати паркову зона біля лікарні.  

Завідуючий відділенням гемодіалізу Володимир Кондрад у свою чергу зазначив, що окрім ремонту, відділення було оснащене новітнім обладнанням. Заклад отримав апарати 5-го покоління, за допомогою яких можна надавати більш кваліфіковану допомогу хворим з нирковою недостатністю. Також була надана нову система префільтарції, яка очищує воду для процедури гемодіалізу.  

На даний момент у відділенні отримують лікування програмним гемодіалізом 17 хворих з Лозівського, Сахновщинського, Первомайського та Близнюківського районів.

comments powered by HyperComments