У Харкові почали видавати бебі-бокси новоспеченим батькам

Вівторок, 18 вересня 2018, 14:25
Допомога для новонародженого буде видаватися прямо в пологовому будинку.
У Харкові почали видавати бебі-бокси новоспеченим батькам

У Харкові породіллі почали отримувати 7-кілограмові бебі-бокси, оснащені всім необхідним для новонародженого малюка і його мами. Як передають “Новини Харкова”, видаються набори, чия вартість становить 5 тисяч гривень. Отримати їх можна абсолютно безкоштовно. 

У Мінсоцполітики розповіли , що за станом на 17 вересня 7 областей України, в тому числі і Харківщина, отримали “пакети малюка”. Ще в минулу п'ятницю в регіон оставили 539 бебі-боксів, яких має вистачити приблизно на 10 днів. Вказується, що вага одного набору становить 7 кілограм. Всередині картонної коробки, яку можна використовувати як ліжечко для малюка, знаходиться 25 предметів, необхідних для немовля і його мами. Це, зокрема, підгузки, ковдра, матрац, мило, ножиці, термометр, одяг, прокладки для лактації тощо. 

З сьогоднішнього дня такі бебі-бокси будуть видаватися породіллям, які виписуються з пологового будинку. Харків'янки, які народили після 1 вересня і виписалися без відповідного набору, отримають «пакет малюка» за місцем проживання. 

comments powered by HyperComments