Ми щиро вдячні всім, хто кожного дня рятує життя наших громадян — Світлична

Вівторок, 18 вересня 2018, 18:05
Про це голова ХОДА наголосила під час святкового заходу, який пройшов в Національному університеті цивільного захисту України.
Ми щиро вдячні всім, хто кожного дня рятує життя наших громадян — Світлична

За словами Юлії Світличної, на сьогоднішній день особовий склад ДСНС на Харківщині налічує більше 3000 рятівників. У поточному році вони врятували життя близько 160 мешканців області. 

“Ваша справа – надзвичайно відповідальна та надзвичайно важка, — наголосила вона, — і ми щиро вдячні всім, хто кожного дня, ризикуючи власним життям, рятує найважливіше, що є, – життя наших громадян”.   

Того ж дня співробітники ДСНС були нагороджені відзнаками. Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав командир відділення, старший прапорщик служби цивільного захисту Олександр Омеляненко. Він за 30 років свого стажу брав участь у ліквідації багатьох пожеж і надзвичайних ситуацій та в евакуації людей. 

Звання Заслуженого діяча науки та техніки України присудили проректорові НУЦЗУ з наукової роботи Володимиру Андронову. За його словами, ця державна нагорода є результатом роботи команди вишу. Зокрема, він відмітив заслуги і таланти своїх студентів та курсантів.  

Втім, як відзначив проректор, для справжнього рятівника освіта – не єдиний важливий елемент професії. За його словами, рятівником може бути тільки та людина, яка “має у своїх думках та серці бажання надати допомогу”.

comments powered by HyperComments