Багато уваги приділяємо питанням гарантування безпеки громадян — Світлична

Четвер, 20 вересня 2018, 14:58
Про це голова ХОДА наголосила під час своєї зустрічі з першим заступником голови місії ОБСЄ в Україні.
Багато уваги приділяємо питанням гарантування безпеки громадян — Світлична

З Олександром Хугом Юлія Світлична обговорила соціально-економічну та безпекову ситуацію, яка склалася в Харківському регіоні. Вона зазначила, що в області ситуація стабільна та регульована. 

“Багато уваги приділяємо питанням гарантування безпеки громадян, це найголовніше завдання держави, — підкреслила голова ХОДА, — ефективно співпрацюємо з правоохоронними та силовими структурами. Ми розуміємо, що поряд із нами потужний ворог, тому нам, безумовно, потрібна незаангажована міжнародна підтримка». 

Зокрема, Світлична зазначила, що завдяки децентралізації стало можливим реалізувати важливі інфраструктурні проекти. Зокрема, увага приділяється забезпеченню потреб внутрішньо переміщених осіб. Вона розповіла, що в області було зареєстровано близько 128 тисяч ВПП. Триває вирішення їх проблем. Зокрема, це стосується житлового питання. У цьому допомогу надає також Український фонд соціальних інвестицій. Вже був відкритий гуртожиток для ВПП, у майбутньому мають обладнати ще 5.  

У сфері охорони здоров’я Харківська область реалізує проекти разом з Європейським інвестиційним банком. Також регіон має чимало спільних проектів з іншими партнерами з ЄС та США. 

Олександр Хуг у свою чергу розповів, що з моменту його попереднього візиту в Харківську область в липні цього року він помітив значні зміни. За його словами, регіон має суттєві здобутки. За його словами, зменшився рівень криміногенності та зросла кількість завершених справ. За словами Світличної, успіхи у сфері безпеки, в першу чергу, є результатом покращення економічного стану в області та ефективної роботи безпекових програм.

comments powered by HyperComments