Світлична під час робочої поїдки до Шевченківського району відвідала новий інклюзивно-ресурсний центр

Понеділок, 24 вересня 2018, 16:32
За словами голови ХОДА, в Харківській області до кінця року мають бути створені 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.
Світлична під час робочої поїдки до Шевченківського району відвідала новий інклюзивно-ресурсний центр

Один з таких центрів нещодавно відкрився в Шевченківському районі. Заплановано, що там допомогу мають отримувати 200 дітей з особливими освітніми потребами. За словами голови ХОДА, яка відвідала цей заклад в межах своєї робочої поїздки, розвиток інклюзивної освіти є одним з пріоритетних питань для області.

«Торік разом з Мариною Порошенко ми підписали меморандум про співпрацю в цьому напрямку між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка, – розповіла Юлія Світлична, – у кожному районі області триває робота щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів, ресурсних кімнат та медіатек».

Новий інклюзивно-ресурсний центр розміщується у будівлі колишнього ліцею. На даний момент приміщення капітально відремонтували. Там вже завершили всі внутрішні роботи: замінили, підлогу, систему опалення тощо. У центрі створили спеціальну кімнату для проведення групових занять, кабінет ЛФК, встановили необхідне обладнання. Тут будуть працювати психологи, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, вчитель-реабілітолог.

У центрі розповіли, що там наявні всі умови для надання якісних послуг. На створення центру були виділені кошти обласного та районного бюджетів.

Крім того, у межах своєї робочої поїздки Юлія Світлична завітала на центральну площу селища Шевченкове. Тоді там проходив святковий захід  під навою «Шевченківщина вами пишається». Під час своєї промови губернаторка розповіла, що на сьогоднішній день існує чимало планів та задумів стосовно розвитку району. Частина вже була реалізована.

«Відновили територіальний центр, розбудовуємо і створюємо нові спортивні майданчики, – розповіла голова ХОДА,  – районна лікарня, яка чекала на ремонт десятиріччями, починає відновлюватися. Поліклінічне відділення вже засяяло новими фарбами, і ми продовжимо ремонт закладу».

За її словами, чотири населені пункти Шевченківського району будуть освітлені в рамках проекту «Енергія світла». Також Світлична додала, що в районі ще будуть реалізовані нові інфраструктурні проекти.

Нагадаємо, що нещодавно голова ХОДА відвідала Шевченківський район у межах своєї робочої поїздки. Там вона, зокрема, здійснила візит до відремонтованого відділення Шевченківської ЦРЛ. Нещодавно в закладі утеплили фасад, відновили покрівлю, відремонтували ганок із встановленням пандусу, замінили всі вікна та двері.

comments powered by HyperComments