Сьогодні Харківщина вітає кращих юристів України та потужні іноземні делегації — Світлична

Вівторок, 25 вересня 2018, 13:20
Про це голова ХОДА розповіла під час відкриття міжнародного сезону Юридичного форуму на Харківщині.
Сьогодні Харківщина вітає кращих юристів України та потужні іноземні делегації — Світлична

25 вересня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у відкритті ІІ Харківського міжнародного юридичного форуму. Захід пройшов Національному юридичному університеті ім. Я.Мудрого. На ньому були присутні гості з 23 країн світу. За словами губернаторки, ІІ Міжнародний юридичний форум відкриває міжнародний сезон на Харківщині.  

А менше ніж за тиждень Харків буде приймати Х Міжнародний економічний форум, який прийме близько 600 учасників. Серед них будуть як українці, так іноземці. А родзинкою заходу стане підписання реальних контрактів та договорів, які завантажують економіку Харківщини. Світлична також зазначила, що жодна економічна реформа не може бути впроваджена без юридичного обґрунтування. 

“Сьогодні Харківщина вітає кращих юристів України та потужні іноземні делегації, — підкреслила голова ХОДА, — у форумі беруть участь представники Уряду України, судової, законодавчої, виконавчої гілок влади. І все це свідчить про одне: авторитет Харкова як юридичного центру України працює на міжнародний авторитет нашої держави. Переконана, що Другий міжнародний юридичний форум у Харкові зможе задати високий рівень дискусії та стане ефективним майданчиком для обміну досвідом та презентації напрацювань".  

Міністр освіти України Лілія Гриневич розповіла, що цей захід має статус державного. За її словами, Уряд вирішив, що форум являтиме собою щорічний майданчик, де обговорюються різні питання, пов’язані з правосуддям в Україні та різними аспектами правничої професії. Гриневич зазначила, що на форумі також розглядатимуть питання розвитку правничої освіти в Україні. 

«Сьогодні в країні чи не кожен університет має можливість готувати правників, і ми зараз працюємо над зміною концепції правничої освіти, — підкреслила Мінстр освіти, — на форумі будемо розглядати проект такої концепції”.  

Співголова оргкомітету ІІ Харківського міжнародного юридичного форуму, ректор НЮУ ім. Я. Мудрого Василь Тацій розповів, участь в цьогорічному форумі взяли представники 23 країн світу. Серед них Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Словаччина, США, Угорщина, Чехія, Швейцарія, Швеція та Японія.   

Спеціальна тема форуму — права в умовах цифрової економіки. До чотирьох панельних дискусій приєднаються відомі дослідники та практики, судді Конституційного суду України та Верховного суду, співробітники представництва ЄС, місії ОБСЄ, інших організацій. Пройдуть тренінги з актуальних питань корпоративного права та права інтелектуальної власності, майстер-класи з прав людини та гендерної рівності, зустрічі з представниками уряду, органів юстиції і прокуратури.

comments powered by HyperComments