Світлична провела робочу зустріч з Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом

П'ятниця, 28 вересня 2018, 15:40
Під час зустрічі була обговорена участь литовської делегації в Х Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», а також подальша співпраця між Литвою Харківщиною.
Світлична провела робочу зустріч з Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом

Голова ХОДА Юлія Світлична підкреслила велике значення участі литовської делегації в форумі для регіону. Вона зазначила, що Харківщина цінує надану Литвою підтримку. В тому числі губернаторка висловила подяку Далі Грібаускайте за підтримку України на міжнародній арені. Зокрема, вона відмітила велику роботу, яка була проведена для активізації економічної діяльності в останні роки. 

Світлична розповіла, що в результаті зросло машинобудівне виробництво, заробітні плати, збільшилася кількість робочих місць на 8 тисяч. Підприємства, які стояли, відновили роботу. Підвищується якість власної продукції так, що вона стала конкурентною на європейському ринку. На даний момент підприємства Харківської області зайняті пошуком нових можливостей і партнерів, нових шляхів розвитку бізнесу.  

“Ми будемо раді розвивати співпрацю з Литвою, — зазначила Світлична, — і свого боку ми готові організувати зустрічі, надати базу для налагодження бізнес-зв'язків між нашими і литовськими підприємствами”. 

Голова ХОДА також зазначила, що в рамках Міжнародного економічного форуму відбудуться зустрічі в Торгово-промисловій палаті Харківської області, в яких братимуть участь представники тих напрямків підприємництва Харківщини, які цікавлять литовців. 

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської республіки в Україні, Харківщина є хорошим партнером з дуже великим потенціалом. Марюс Януконіс зазначив що участь у формі великої кількості бізнесменів із Литви є позитивним фактом. Він також висунув сподівання, що завдяки такому заходу вдасться знайти реальних партнерів і реалізувати спільні проекти. 

За словами Януконіса, до литовської делегацію приєднаються представники Вільнюської Торгово-промислової палати і Литовсько-української ділової ради. Він також зазначив, що нині Харківщина має освітні зв'язки, а литовська сторона продовжує реабілітацію українських і харківських військовослужбовців. Він також висловив свою впевненість щодо розвитку бізнес-відносини між Харківщиною та Литвою.  

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Світлична провела зустріч з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі. Вони обговорили стан соціально-економічного розвитку регіону, реформу децентралізації та об’єднання громад, а також співпрацю Харківської області з Євросоюзом. 

comments powered by HyperComments