Харків‘яни можуть поділитися історіями свої родичів, які пережили Голодомор

Вівторок, 2 жовтня 2018, 15:31
Нещодавно розпочалася Всеукраїнська акція «Пам’ять роду», участь в якій можуть взяти всі охочі.
Харків‘яни можуть поділитися історіями свої родичів, які пережили Голодомор

Український інститут національної пам’яті збирає фотографії та історії родин, які свого часу пережили Голодомор 1932-1933 рр. дана акція має на меті зібрати спогади людей, які пережили штучний голод, а також отримати родинні фото того часу.  

В Інституті зазначають, що час невблаганним, і кожного року все більше свідків Голодомору ідуть із життя. Проте спогади по ті страшні часи зберігають їх нащадки. Це саме можна сказати і про світлини тих років.

«Особливо ті, які були зроблені до 1932 року, – зазначають організатори акції, – ті, на яких ще усі живі, здорові і впевнені в тому, що, тримаючись купи, родиною, вдасться подолати будь-яке лихо. Ці фото теж є мовчазними свідками жахливого злочину більшовицької влади. Поділіться вашими історіями, віднайдіть старі фотографії рідних людей, що пережили Великий Голод. Згадаймо всіх і кожного поіменно».

Згодом зібрані спогади опублікують на розробленій інститутом веб-сторінці «85-ті роковини Голодомору». Також вони будуть поширені на офіційних сторінках у соціальних мережах.

Зібрана інформація увійде до окремого збірника інституту. Також на її основі буде організована виставка спільно з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору». Туди будуть передані на зберігання усі отримані спогади та світлини.

Родинні фото часів до Голодомору та власні історії просимо надсилати на електронну (uinp@memory.gov.ua) та поштову (01021 м. Київ, вул. Липська, 16) адреси Українського інституту національної пам'яті з позначкою «Пам’ять роду».

 

comments powered by HyperComments