Як небайдужі люди допомагають маленькому харків’янину почути світ

Вівторок, 2 жовтня 2018, 17:25
Минулого тижня в Харкові відбувся благодійний концерт гурту The Grain, організований волонтерами БО «БФ Волонтери: дорослі – Дітям».
Як небайдужі люди допомагають маленькому харків’янину почути світ

Всі зібрані під час заходу кошти будуть спрямовані на операцію півторарічному Даніелю, завдяки якій хлопчик зможе чути навколишній світ. Свого часу йому поставили діагноз – двостороння сенсорна глухота. Шансів на відновлення слуху без оперативного втручання немає, тут необхідна якнайшвидша кохлеарна імплантація. Сама операція надто дорога для родини – потрібно викласти 16 000 євро.  

«У Даніеля є ще два не надто приємні діагнози, – розповіла Анна Алексюк, мати хлопчика, – якщо взагалі можна таке сказати про діагнози. Це БЛД нової форми. Але наш пульманолог дає дозвіл на операцію і будь-яких протипоказань на даний момент не бачить. Також йому поставили діагноз ДЦП, але тут прогнози найкращі. Даніель після тривалої реабілітації не буде відрізняться від своїх однолітків. Лікар-невропатолог каже, що проблеми зі слухом також гальмують його фізичний розвиток. Даніель просто не розуміє, що від нього вимагають. Це також стосується його спілкування з оточуючими».

За її словами, зараз розвиток і адаптація малюка, спілкування з однолітками, ігри, навчання залежать від його слуху. Адже Даніелю вже виповнився 1 рік та 4 місяці, а таку операцію в ідеалі потрібно робити у віці одного року.

«На даний момент кожен наш день без слуху – це додатковий 1 місяць реабілітації та навчання, – підкреслила Анна, – і чим пізніше зробимо операцію, тим менше шансів що Даніель зможе «чисто» говорити. Адже це навчання з нуля ... Операцію будемо робити у нас в країні, ми не женемося за закордонними клініками та лікарями. У нас в Києві є дуже хороші хірурги, які не один рік оперують маленьких діток. А в місті Луцьк в одній з лікарень є найкраща апаратура для мікрохірургії. Ми туди і поїдемо. А оперувати буде лікар з Києва. Нам дуже допомагають волонтери з фонду БО «БФ Волонтери: дорослі – Дітям». Якби не Вікторія Тищенко та її помічники, я не знаю, що як ми зібрали ці гроші (на даний момент 8 665 євро)».

«Даніель в такому віці, коли діти, які не мають проблем зі слухом, активно опановують мову, – розповів Микола Горобець, волонтер БО «БФ Волонтери: дорослі – Дітям», – кожен день, поки він не чує, він відстає від цих дітей. Наш фонд взявся зібрати суму, необхідну для покупки слухового апарату. Але сума для нас дуже велика, адже ми працюємо виключно на кошти небайдужих городян. За два місяці ми зібрали лише половину суми. І цей концерт лише на 1 % наблизив нас до нашої мрії… Я бажаю побачити відео, коли після операції малюк з подивом, в повній мірі почує світ, свою маму!».

Він розповів, що нещодавно Даніелю поставили звичайний слуховий апарат, завдяки якому дитина стала реагувати на поплескування. За словами волонтера, це означає, що операція по установці імпланта має хороший прогноз. На даний момент, як зазначила Анна, на неї залишилось зібрати 7 335 євро.

Збір коштів відкритий. Реквізити БО «БФ Волонтери:Дорослі-Дітям» опубліковані на сторінці організації в мережі «Фейсбук».

comments powered by HyperComments