Харківській чиновник Максим Мусєєв працював на ФСБ та збирав дані про АТОвців

Середа, 3 жовтня 2018, 11:35
Російська ФСБ завербувала харківського чиновника, який мав подвійне громадянство та збирав дані про бійців АТО.
Харківській чиновник Максим Мусєєв працював на ФСБ та збирав дані про АТОвців

Службою безпеки України був викритий Максим Мусєєв,  голова однієї з районних державних адміністрацій Харківської області, якого завербувала ФСБ Росії. Як передає Depo.Харків, 3 жовтня про це в ході  брифінгу розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Він зазначив, що СБУ була припинена та задокументувала діяльність голови однієї з районних державних адміністрацій Харківщини. Він, коли у 2015 році перебував в окупованому Росією Криму, був завербований ФСБ. Також було вияснено, що Мусєєв  зустрічався із кураторами як в Росії, так й в інших державах. При тому, що чиновник мав допуск до держтаємниці за формою "три". Також він використовував опосередковані канали зв'язку – електронну пошту, телефони зі спеціальними мобільними додатками, які йому надали його куратори.

«За ініціативою чиновника у Харкові була створена альтернативна організація ветеранів АТО, які замість допомоги ветеранам займалася здирництвом і збором інформації, яка носить військовий та мобілізаційний характер. Так їм вдалося зібрати списки учасників АТО, як діючих, так і ветеранів, які були передані зловмиснику і ним російській стороні", - сказав представник СБУ.

Еспертизою було встановлено, що зібрані зловмисниками матеріали містять службову інформацію, передача якої спецслужбам РФ завдає істотної шкоди безпеці України. Задокументовано факт наявності у харківського чиновника подвійного громадянства. 20 лютого 2015 року Мусєєвв в Криму отримав внутрішній паспорт громадина Російської федерації, який 12 квітня 2016 року Управління з питань міграції ГУ МВС Росії по місту Москва замінило на паспорт іншої серії. 4 лютого 2016 року він був документований для виїзду за кордон.

Кононенко зазначив, що Мусєєву повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України та планується оголошення його у розшук у зв'язку із тим, що він переховується на території РФ.

comments powered by HyperComments