Турчинов подякував голові Харківської області за підтримку оборонного комплексу

Середа, 3 жовтня 2018, 15:22
3 жовтня Юлія Світлична та секретар РНБО України Олександр Турчинови долучилися до церемонії передачі ЗСУ техніки виробництва заводу ім. Малишева.
Турчинов подякував голові Харківської області за підтримку оборонного комплексу

Збройні сили України отримали більше 20 одиниць техніки виробництва харківського підприємства оборонно-промислового комплексу. Юлія Світлична розповіла, що нині зростають обсяги виробництва не тільки оборонних підприємств, а й всієї машинобудівної сфери Харківської області. За її словами, за два роки машинобудівна промисловість зросла на 25%. Зросла і кількість робочих місць на підприємствах до 4000. Губернаторка підкреслила, що область має перспективи на майбутнє.

«Адже за підсумками Міжнародного економічного форуму, який нещодавно відбувся на Харківщині, маємо домовленості та підписані контракти майже на 6 млрд грн, – розповіла Світлична, – отже, на харківських підприємствах будуть замовлення та робота», - сказала голова ХОДА».

За її словами, того дня, окрім контрактів з іноземними партнерами, харківські підприємства отримали і державні замовлення. Окремо Світлична відзначила такі підприємства, як «Завод імені Малишева», «Турбоатом», «ФЕД», «Харківський плитковий завод», «ХТЗ» та інші, які приєднуються до коопераційних замовлень інших підприємств, що мають держзамовлення. Вони, зокрема, шукають інші шляхи щодо свого розвитку.

«Дякую керівництву підприємства, яке працювало над виконанням державного оборонного замовлення, – наголосив Олександр Турчинов, – я дякую губернатору Харківської області за підтримку оборонного комплексу. І хочу подякувати працівникам підприємства, які своїми руками, своїм професіоналізмом забезпечують надійний щит нашої країни».

За його словами, за останні роки була відбудована не тільки українська армія, але й підприємства оборонпрому. Він пригадав 2014 рік, коли була коли вони були зруйновані. Турчинов розповів, що оборонні підприємства були на межі банкрутства. За його словами, то була свідома політика знищення оборонного потенціалу України, її силових структур, армії та оборонних підприємств. Коли розпочались бойові дії, необхідно було відновлювати не тільки ЗСУ.

«На превеликий жаль, ми змушені були розраховувати виключно на власні зусилля, – розповів Турчинов, – виключно на українських патріотів, військових та виробничників. Безумовно, Харків – це промисловий центр, і це завжди був центр бронетанкової техніки. І дуже важливо, що ми відновлюємо цей потенціал».

comments powered by HyperComments