На автомобілістів-порушників почалося полювання «фенами» американського виробництва: список місць розташування TruCAM

Понеділок, 8 жовтня 2018, 19:09
8 жовтня на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення і в місцях концентрації ДТП з'явилися співробітники патрульної поліції з портативними пристроями вимірювання швидкості TruCam.
На автомобілістів-порушників почалося полювання «фенами» американського виробництва: список місць розташування TruCAM

Пристрій містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи і будь-яке коригування даних. За інформацією прес-служби патрульній поліції України, протягом першого тижня поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі.

За ідеєю, ловити порушників швидкісного режиму будуть виключно в певних місцях, де встановлені попереджувальні знаки про фото- і відео- фіксації. Список цей місць поліціянти пообіцяли не ховати. Перелік доступний автолюбителям у відкритому режимі на офіційному сайті і фейсбук-сторінці Нацполіціі України.    засоби.
Такі пристрої з'явилися в 13 областях України, проте Харківської серед них немає: у переліку фігурує траса Харків – Київ – Довжанський, але тільки ділянки в Київській та Полтавській областях.

Коли засоби автоматичного контролю з'являться на Харківщині, допоки точно не відомо.

Нагадаємо, що розмір штрафу за перевищення швидкості залежить від того, наскільки водій перевищить допустимий швидкісний режим. Якщо перевищення швидкості допущено більш, ніж на 20 км/год – це штраф 255 гривень, більше, ніж на 50 км/год – 510 гривень.

Фіксація руху радарами TruCAM – тільки перший етап боротьби з порушниками. На другому етапі передбачається запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно в патрульних авто. А на третьому – впровадження системи автоматичної фіксації правопорушень.

Довідка

Пристрій TruCam американського виробництва. Воно має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, а також працювати до 15 годин без підзарядки. У комплекті з приладом йде карта пам'яті розрахована на 16 тисяч відеороликів або 40 тисяч фотографій. Апарат робить до 3 фотокадрів в секунду. Має два режими – автоматичний і ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.

comments powered by HyperComments