В Харкові у великій кількості зібралися ескулапи

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 18:48
У Харкові проходить ХІІ Всеукраїнський конкурс «Ескулап-професіонал – 2018».
В Харкові у великій кількості зібралися ескулапи

Місцем проведення заходу цього року логічно обрали Харківський національний медичний університет. Медичні сестри пройдуть тестування та продемонструють свої практичні навички, змагаючись у конкурсі.

Під час відкриття конкурсу «Ескулап – професіонал – 2018» його учасників від імені голови ХОДА Юлії Світличної привітав її заступник Михайло Черняк. Звертаючись до медсестер, віце-губернатор наголосив, що саме вони – це «серце, обличчя та душа медицини»:

«Голова ХОДА дійсно опікується питаннями охорони здоров’я та приділяє їм велику увагу. Безумовно, вона знає ту проблематику, яка є в системі, й ми вирішуємо наявні питання за її політичної волі, – відзначив пан Черняк. – Усі люди, в першу чергу, відчувають, чи відбуваються зміни в охороні здоров'я, та те, як до них ставиться держава, через вас. І це дуже важливо. Зміни, що відбуваються сьогодні, неможливі без вас – без тих людей, які щодня своїми руками надають конкретну допомогу, які спілкуються безпосередньо з кожним пацієнтом».

Сьогодні на Харківщині створюються нові умови у сфері охорони здоров'я, проходять капітальні ремонти в цілій низці медичних закладів, системно оновлюється обладнання, реалізуються зміни в сільській медицині, започатковані Президентом України Петром Порошенком, розпочато процес будівництва сільських амбулаторій.

«На прикладі Харківщини хочу вам сказати, що, дійсно, за декілька останніх років нам багато чого вдалося зробити та змінити. Ми вже живемо в умовах змін на первинному рівні допомоги. Саме в цій залі, в медичному університеті, ми збираємо великі наради з лікарями первинки. І саме від вас залежить, як ми рухатимемося далі», – наголосив Михайло Черняк.

Усім присутнім він побажав здоров’я, терпіння, виваженості, професійного зростання та саморозвитку.

«Нам всім – миру. Ми сьогодні знаємо, як це важливо», - сказав заступник керівника області.

comments powered by HyperComments