В цьому святі – наша гордість за українське військо, за кожного українського військового – Світлична

Понеділок, 15 жовтня 2018, 08:44
На цьому голова ХОДА наголосила під час урочистостей до Дня захисника України, які пройшли 14 жовтня на площі Свободи.
В цьому святі – наша гордість за українське військо, за кожного українського військового – Світлична

Зокрема, вона привітала зі святом харківських кадетів, ліцеїстів та військовослужбовців. За словами Юлії Світличної, День захисника України є найціннішим святом, яке об’єднує українців, а також служить символом їх духу, віри і сили.  

“Саме наші воїни, які через роки проносили перемогу і відстоювали нашу державу, закарбували ці символи в українському серці, –  наголосила вона, – і тепер це є непохитним фундаментом нової – сильної, молодої, європейської України". 

За її словами, День захисника України має велике значення для кожного українця, адже в ньому втілюється гордість за українське військо та кожного українського військового. 

“Адже ми не підкорюємося обставинам, а будуємо власну історію – таку, яку хоче бачити український народ, – наголосила Юлія Світлична, – сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою. Дякуємо всім героям, які захищали і продовжують захищати нашу цілісність, даючи нам можливість бачити чисте небо, розвивати країну, будувати та жити мирним життям”. 

Після того, як відбулося складання присяги на вірність Україні, на площі пройшов урочистий марш за участі ліцеїстів та курсантів усіх родів військ. Також була продемонстрована військова техніка, озброєння, відбулися показові виступи спеціальних підрозділів військових частин. Відбулися виступи військового оркестру гарнізону, Великого слобожанського академічного ансамблю пісні і танцю, художніх аматорських колективів вишів Харкова.   

comments powered by HyperComments