Активісти компанії «Онко-Дозор» закликали харків‘янок подбати про своє здоров‘я

Четвер, 18 жовтня 2018, 16:14
Дана акція має сприяти профілактиці раку молочної залози та виявленню патологій на ранніх стадіях.
Активісти компанії «Онко-Дозор» закликали харків‘янок подбати про своє здоров‘я

З 20 жовтня по 3 листопада в Харкові пройде акція «Онко-Дозор», направлена на жінок різного віку. Приурочена вона до Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози. Акція «Онко-Дозор» в першу чергу дає можливість своєчасно виявити патологію і не допустити ускладнень для здоров’я.

«Як ви знаєте, краще попереджати захворювання, аніж потім лікувати, – розповіла Олена Шержукова, представниця Української федерації боротьби проти раку, – на пізніх стадіях воно дуже дороге і здатне загубити здоров‘я. Тому акція «Онко-Дозор» спрямована закликати жінок якомога раніше прийти до лікаря. Про онкологію не прийнято говорити серед широкого загалу, ця тема вважається досить неприємною. Тому ми вже шостий рік розмовляємо про онкологію, розповідаємо для чого потрібно прийти (на акцію)».

За її словами, дуже важливо, щоб патології були виявлені якомога раніше. Шержукова зазначила, що в перший рік проведення акції фахівці виявили страшну цифру – 80% жінок, які пройшли профілактичний огляд, потребували подальшої поглибленої діагностики. Тобто, вони мали якісь патології.

Цього року всі охочі можуть записатися на прийом, вставши на електронну чергу. Під час акції діятимуть чотири кабінети, в трьох з яких буде жива черга. Всі чотири кабінети будуть оснащені апаратами ультразвуку та сучасним томографом

«В розвинених країнах – Європі та США – там 95% повністю виліковуються від даної хвороби, – розповів Дмитро Бухтєєв, лікар-онколог, – це пов‘язано з тим, що у них розвинена система ранньої діагностики. На першій стадії вірогідність повного одужання складає 95%. На жаль, в нашій країні ситуація трохи ніша. Незважаючи на наявність повного спектру діагностичного обладнання, минулого року було зареєстровано 14400 нових випадів раку молочної залози. І більш 45% жінок не пережило хворобу».

Акція «Онко-Дозор» буде проходити з 20 жовтня по 3 листопада за адресою: м. Харків, вул. Лісопаркова 4 (поліклінічне відділення). Всі охочі пройти обстеження повинні мати з собою паспорт.

comments powered by HyperComments