У Харкові відбудуться «Тижні Німеччини в Україні»

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 16:34
До Харкова завітають німецькі науковці, митці та громадські діячі, які сприятимуть укріпленню зв‘язків між двома державами.
У Харкові відбудуться «Тижні Німеччини в Україні»

З 19 жовтня по 2 листопада в Харкові пройдуть «Тижні Німеччини в Україні», в межах якого запланована ціла низка культурно-просвітницьких заходів – виставок, лекцій, концертів, дискусій та кінопоказів.  

"Тижні Німеччини в Україні 2018 – це масштабний проект з більш ніж 70 заходами по всій країні, – розповів Вольфґанґ Мьоссінґер, генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в Донецьку, – які проводять німецькі та українські партнери в 14 містах України. Для нас не тільки важливо ближче познайомити наших українських друзів, партнерів з Німеччиною. Ми хочемо висловити солідарність з вами, ми підтримуємо вас на шляху до побудови миру, а також економічної та політичної стабільності. Наше співробітництво полягає не тільки в проведенні зустрічей на найвищому рівні. Саме контакти між людьми створюють фундамент тісних українсько-німецьких стосунків».

За його словами, «Тижні Німеччини в Україні» проводяться вже шостий рік. Кожного разу в його межах проходить низка яскравих заходів, які мають стосунок до економіки, політики, освіти та культури. Як зазначив Мьоссінґер, ту кожен може знайти собі захід до душі.

Відкриття «Тижнів Німеччині» відбудеться завтра, 20 жовтня, в приміщенні Харківської філармонії. В концерті для труби та органу братимуть участь німецькі музиканти Отто Заутер та Крістіан Шмітт. Зокрема, в межах «Тижнів Німеччини» в Харківській художній галереї вже проходить фотовиставка Крістіана Хьона «Поезія вокзалів». Присвячена вона тим емоційним моментам, які переживають люди на вокзалах.

«Цей проект реалізується разом з Залізничним союзом Німеччини, – розповів Крістіан Хьон, – ця виставка вперше пройшла три роки тому. Тут мова йде про літературу та вокзали. Ідея полягала у тому, щоб зібрати всіх письменників, які в ХІХ століття присвятили свою творчість залізничній дорозі. І завдяки цьому виникло 14 творів зі всього світу. І я постарався зібрати їх разом в одній фотовиставці».

Крім того, на 23 жовтня запланований такий масштабний захід, як III Українсько-Німецький форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес». Форум, що проводиться кожні два роки, об’єднає понад 300 експертів.

«Це всеукраїнський захід, – розповіла Тетяна Гавриш, почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові, – і незважаючи на таку, можливо, не дуже популярну назву, він дуже цікавий і кожного року збирає більш ніж 400 осіб. Цього року захід також буде дуже цікавим, оскільки там будуть говорити не тільки про сучасні тренди ринку енергетики, а й про стратегічно нові реформи».

Тижні Німеччини в Україні проходить кожного року в 14 містах країни. Вони покликані сприяти укріпленню зв‘язків між державами, у тому числі в сфері історії, мистецтва, культури, політики, економіки, науки тощо.

Докладніше про програму заходів.

comments powered by HyperComments