За словами Світличної, за останні 4 роки Харківщина стала менше споживати природного газу 

Вівторок, 23 жовтня 2018, 11:32
Про це голова ХОДА розповіла під час III Українсько-Німецького форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» (BEA).
За словами Світличної, за останні 4 роки Харківщина стала менше споживати природного газу 

Сьогодні, 23 жовтня, стартував Українсько-Німецький форум, в якому бере участь більш ніж 300 осіб. За словами Юлії Світличної, даний форум є масштабним заходом для Харківської області. Він зібрав делегації з 35 держав світу та 18 послів. Як зазначила голова ХОДА, він зібрав друзів Харківщини, які допомагають регіону розвиватися та шукати для цього нові та альтернативні шляхи. Зокрема, вона відмітила ту роль, яку відіграє Харківська область на шляху енергонезалежності  держави.  

 «Більше ніж 40 % природного українського газу добувають тут, на Харківщині. І саме ми виступаємо одним із найпотужніших фундаментів та запорукою енергонезалежності нашої держави, - наголосила Світлична, - але, звичайно, в сучасному світі потрібно шукати нові можливості, які дозволять нам більш ефективно та раціонально використовувати енергію». 

Також вона розповіла, що в регіоні діють й обласні проекти з енергозбереження та енергоефективності. Цьому, зокрема, сприяють і міжнародні партнери області. Як відмітила губернаторка, за останні 4 роки в регіоні зменшили використання природного газу на 25 – 30 %. Тут мова йде і про підприємства, і про споживачів.  

Успіхи Харківщині в дані сфері відзначив також Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в м. Донецьк Вольфґанґ Мьоссінґер. За його словами, державні об'єкти області, об’єкти соціальної інфраструктури, дитячі садки школах, лікарні знизили споживання енергії на 20 - 25%. Цьому посприяла зміна менталітету та нового обладнання. Це модернізація опалення, ізоляція стін і дахів. 

Мьоссінґер також заначив, що Німеччині, яка має 20 років досвіду енергозбереження, є чим поділитися. За його словами, майже кожен німецький власник будинку користується альтернативною енергетикою. - 

Голова правління Німецько-української промислово-торговельної палати Александер Маркус у  свою чергу наголосив на широких можливостях для розвитку бізнесу у сферах біоенергетики та відновлюваної енергії. За його словами, перші стартапи в цій сфері з’явилися в Німеччині 15 років тому. І з кожним роком вони розвивалися все швидше і швидше.  

Протягом дня учасники III Українсько-Німецького форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» візьмуть участь у низці дискусій, круглих столів та воркшопів. Головними питаннями цьогорічного форуму стали: «Державна політика у сфері енергетики: чи йде Україна до Європи?»; «Стратегія сталого розвитку муніципалітетів та відновлення інфраструктури»; «Енергоефективність у медицині»; «Енергоефективність як вектор розвитку аграрного бізнесу», «Лібералізація та нові бізнес-моделі на ринку електроенергії в Україні» тощо.

comments powered by HyperComments