На площі Харкова лежали мішки з грошима

Юлія Гуш  |  Вівторок, 23 жовтня 2018, 18:00
На площі Конституції відбулася акція, присвячена сплаченню податків та проблемі корупції в Україні.
На площі Харкова лежали мішки з грошима

Сьогодні 23 жовтня представники ГО «Ціна держави» влаштували акцію на площі Конституції. Вона мала спонукати перехожих замислитися над тим, скільки податків вони сплачують державі, а також привернути увагу до проблеми корупції, яка з‘їдає ці гроші. В то день на площі можна було побачити мішки з «грошима». Наприклад, на одному було вказано, що 1 114 000 гривень – це середній хабар по справам, які розслідує НАБУ, а інший повідомляв, що корупція вже «з‘їла» 19 700 000 гривень

«Мета акції – донести до людей те, що потрібно думати, коли йдеш на вибори, – розповів Святослав Яценко, учасник акції, – що потрібно голосувати за людей, які не були помічені в розкраданні, корупційних схемах і нецільовому використанні коштів. Ми не пропагуємо голосувати за якогось окремого кандидата. Ми хочемо, щоб люди взагалі задумались про масштаби цих коштів які вони сплачуть».

Зокрема, організатори акції закликають громадян перевірити, скільки вони сплачують податків на сайті cost.ua. Особливо це стосується пенсіонерів, приватних підприємців та людей, які отримують неофіційну зарплату. За даними «Ціни держави», середній українець віддає половину своїх доходів державі, які потім йдуть на освіту, пенсії, медицину, соціальних захист тощо.

comments powered by HyperComments