Між бізнесом та спортом: бізнесмен Ярославський зустрівся зі студентами харківського вишу

Вівторок, 23 жовтня 2018, 21:54
22 жовтня, відбулася зустріч українського бізнесмена Олександра Ярославського зі студентами Харківського національного університету імені Бекетова.
Між бізнесом та спортом: бізнесмен Ярославський зустрівся зі студентами харківського вишу

Нещодавно в приміщенні вишу відбулося відкриття Центру трансферу технологій «Мегаполіс», метою якого є створення умов для об’єднання зусиль наукового співтовариства, представників бізнесу та органів влади у вирішенні задач позитивних змін соціально-економічного рівня 

Окрім знайомства з центром, Ярославський поспілкувався зі студентами та відповів на їх запитання, які мали стосунок до освіти, бізнесу та спорту. Зокрема, одна зі студенток поцікавилася причинами, які підштовхнули його викупити Харківський тракторний завод.  

«По-перше, я бізнесмен, – розповів він, – те, що я придбав завод, який тоді стояв, його ціна була доволі привабливою. Бізнес в наш час доволі складний… Але небезнадійний. ХТЗ на сьогодні – це майже 150 гектарів землі зі всіма підведеними туди потужностями».  

За словами бізнесмена, для того, щоб вони працювали, необхідно вкласти мільярди гривень. Він розповів, що на підприємстві площею в 150 га 120 простоює. За його підрахунками, нині працює тільки четверта, а то і п‘ята частина ХТЗ. Тому вже протягом року він вирішує питання щодо того, як змусити працювати підприємство.    

Ярославський розповів, що було прийняте рішення пустити 120 га під торгові центри, логістичні центри, офісні приміщення. За словами бізнесмена, реалізація даної ідеї має принести значний дохід. Крім того, даному підприємству властива розвинена інфраструктура, що також споритиме розвитку справи.  

Окрім питань бізнесу, студенти також цікавилися його бізнес-діяльністю в сфері спорту. Мова йшла і про колишнє президентство над ФК «Металіст», так і про його нинішнє керівництво над командою з регбі, якою він дуже пишається.  

«Я харків‘янин, – розповів Ярославський, – для мене «Металіст» був гордістю, а сьогодні для мене – це регбі. Я не можу сказати, що сьогодні я надаю більше перевагу «Металісту», а менше – регбі. Це всі мої друзі. Як я прийшов до регбі: прийшов до мене головний тренер, який зараз тренує національну збірну і сказав: «Розпадається команда. Давай, допомагай». Це було 14 років тому. З того моменту наш «Олімп» став трикратним чемпіоном України. І 80% складу національної збірної – це гравці «Олімпу»».  

Бізнесмен підкреслив, що нині «Олімп» є гордістю для Харкова та харків‘ян, адже його спортсмени роблять багато для українського спорту. Він зазначив, що свого часу «Металіст» захищав кольори країни, а на сьогоднішній день це робить «Олімп». Ярославський пригадав, що тиждень тому національна збірна з регбі здобула чергову перемогу. Що, враховуючи склад збірної, є успіхом не тільки для України, але й Харкова загалом. 

comments powered by HyperComments