У Харкові відновили щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ

Середа, 24 жовтня 2018, 17:41
Департамент охорони здоров'я міськради розробив і виконує план заходів з профілактики і боротьбі з грипом та гострими респіраторними інфекціями.
У Харкові відновили щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ

У разі підвищення рівня інфекційних захворювань і кількості хворих, які потребують госпіталізації, установи охорони здоров'я будуть перепрофільовані, повідомив директор департаменту Юрій Сороколат.

Крім того, додатково з метою підвищення ефективності щодо запобігання поширенню грипу та ГРВІ проводиться дозорне епідемічне спостереження на базі Міської дитячої поліклініки №13 та Міської поліклініки №11.

За інформацією Харківського лабораторного центру, цього року проведено понад 200 досліджень на наявність вірусу грипу і ГРВІ. Випадків захворюваності вірусом грипу серед жителів міста не зареєстровано. У даний час епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено.

Директор Департаменту охорони здоров'я повідомив, що вакцини для профілактики грипу можна придбати у Державному оптово-роздрібному підприємстві «Обласний аптечний склад» на вул. Громадянській, 25. В наявності є вакцина «ДжиСі Флю» (Корея) вартістю 240 грн 80 коп. і «Ваксігрип» (Франція) за ціною 310 грн. Також можливе завезення вакцини під замовлення по мережі аптек «Обласний аптечний склад».

comments powered by HyperComments