У Харкові відзначили 74-у річницю вигнання нацистів з України

Неділя, 28 жовтня 2018, 10:34
У пам’ятному заході на Меморіалі слави в Лісопарку взяли участь представники ветеранських організацій та Харківської обласної адміністрації.
У Харкові відзначили 74-у річницю вигнання нацистів з України

«28 жовтня ми відзначаємо 74-у річницю вигнання нацистів з України. Цей день у 1944-му році став останньою з 1225 діб, протягом яких на нашій землі точилися безкінечні битви. Діб окупації та під час – абсолютного відчаю, - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична. - У Другій світовій війні Україна втратила чи не найбільше з усіх країн: мільйони життів, сотні тисяч будівель, тисячі зруйнованих сіл та сотні міст. Війна пройшла по кожному сантиметру нашої землі. Увірвалася в кожну родину. Відізвалася болем у кожному серці. Сьогодні ми згадуємо всіх українців, які стали жертвами Другої світової. Вічна їм пам’ять».

Керівник області наголосила, що в цей день ми вшановуємо подвиг наших земляків, які воювали з нацистами в складі армій усіх країн Антигітлерівської коаліції, були учасниками партизанського та національно-визвольного рухів та Руху Опору в європейських країнах.

«Сьогодні дякуємо кожному воїну, який захищав та звільняв українську землю в часи Другої світової війни, та кожному, хто боронить її зараз, - сказала Юлія Світлична. - Слава воїнам України всіх часів! Слава Україні!».

Голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич наголосив на важливості відзначення цієї дати.

«Цей день ветерани Харківщини шанують особливо. В цьому році ми відзначали 75-ту річницю визволення Харкова та нашої області від нацистських загарбників. Саме зі звільнення Харківщини розпочалося звільнення України і всієї Європи», - зазначив Анатолій Хіневич.

comments powered by HyperComments