Світлична зустрілась з із засновниками та натхненниками української (не)конференції шкільних педагогів EdCamp

Вівторок, 30 жовтня 2018, 13:37
Керівник Харківщини передала організаторам нового формату спілкування українських вчителів подяку українського уряду.
Світлична зустрілась з із засновниками та натхненниками української (не)конференції шкільних педагогів EdCamp

Як повідомляє прес-служба ХОДА, зустріч відбулась сьогодні, 30 жовтня. Подяку Кабінету міністрів України висловлено Олександру Елькіну, Олені Масалітіній та Ірині Міньковській.

«EdCamp став неформальним зібранням усього педагогічного колективу – не тільки Харківщини, але й усієї України. І зарекомендував себе дуже позитивно. Мені дуже приємно, що натхненники, організатори та «мотор» EdCamp'у знаходяться саме на Харківщині. І не тільки цього проекту, а багатьох інших, які надають можливість учителям розвиватися як особистостям, навчатися та здобувати нові знання та впроваджувати їх у практику», - наголосила Юлія Світлична

Керівник області наголосила, що саме такі заходи, як (не)конференція EdCamp, надихають освітян та роблять їх роботу цікавішою.

«Зацікавити дитину, надати їй поштовх, придивитися та знайти ті риси, які вона може розвивати, - це велике вміння, яке має бути в кожного педагога. І саме такі заходи надихають і надають крила», - сказала голова ХОДА.

Нагадаємо, майже тисяча вчительок та вчителів, експертів та експерток у сфері освіти з усієї України та 16-ти країн світу взяли участь у Четвертій національній (не)конференції незалежної вчительської спільноти EdCamp Ukraine, найбільшої освітянській події країни.

Дослідження, спільно проведені рухом EdCamp та Міністерством освіти, показують: 79% українського вчительства вважають, що чинна система підвищення кваліфікації педагогів потребує реформування. Щоб зрозуміти, як саме хочуть розвиватися вчителі та вирішити, що для цього має зробити державний менеджмент, на (не)конференцію приїде міністерка науки і освіти України Лілія Гриневич – адже рух EdCamp, по суті, став платформою Нової української школи. Відвідав фору і Уповноважений Президента України з питань захисту прав дитини Микола Кулеба – питання захищеності дитячих прав та безпеки дитини стали одними з пріоритетних на (не)конференції.

Учасники й учасниці EdCamp’у познайомились з різними існуючими в Харкові сучасними освітніми проектами і побували для цього в харківському ЛітМузеї, найбільшій танцювальній школій в Україні All Stars, технічній студії “Винахідник” та Харківській школі архітектури.

comments powered by HyperComments