В українській Вікіпедії проходитиме конкурс для бібліотекарів Харківщини

Середа, 31 жовтня 2018, 09:15
З 5 по 18 листопада 2018 року в українській Вікіпедії проходитиме конкурс статей та фотографій «ВікіХарківщина 2018» для співробітників та користувачів публічних бібліотек Харкова та Харківської області.
В українській Вікіпедії проходитиме конкурс  для бібліотекарів Харківщини

«Метою конкурсу є поширення та популяризація знань про Харківщину через українську Вікіпедію та висвітлити важливість бібліотек як установ, де зберігаються цінні матеріали з історії та культури рідного краю», – зазначив заступник начальника Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Олександр Костін.

Конкурс організований Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою та Громадською організацією «Вікімедіа Україна».

«Участь у конкурсі можуть взяти співробітники та користувачі бібліотек. Для того, щоби бути учасником конкурсу читач має повідомити про свою участь відповідну бібліотеку будь-яким прийнятним способом. Це необхідно тому, що конкурс серед бібліотек Харкова відбуватиметься як серед індивідуальних учасників конкурсу, так і серед колективів бібліотек», – повідомила директорка Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко.

Під час конкурсу його учасники можуть створювати нові чи доповнювати вже наявні статті про населені пункти, адміністративні одиниці, географічні об’єкти, пам’ятки історико-культурної спадщини та природи, важливі установи, організації та підприємства Харківської області, а також про відомих осіб, життя та діяльність яких пов’язана із Харківщиною. Крім того, учасники можуть завантажувати фотографії адміністративних, культурно-освітніх об’єктів, об’єктів соціальної сфери, пам’яток культурної спадщини та природи міст і сіл Харківської області, а також відомих людей, творчих колективів, місцевих свят та заходів краю. Ці фотографії мають бути зроблені і учасниками особисто і не порушувати авторських прав.

Організатори запровадили спеціальну номінацію для найактивніших бібліотек, переможець якої буде визначений не тільки за результатами внеску зі створених і поліпшених статей та завантажених фотографій до Вікіпедії, а також за способами залучення нових дописувачів до Вікіпедії серед читачів.

Конкурсні статті повинні відповідати критеріям значимості у Вікіпедії, базуватись на надійних джерелах інформації і посилатись на них, не порушувати авторське право, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити оригінальних досліджень чи непідтвердженої у джерелах інформації.

Як зауважив Представник ГО «Вікімедіа Україна» у Харківській області Сергій Петров, «конкурс має на меті залучити бібліотекарів до збереження інформації про Харківщину у найбільшій онлайн-енциклопедії українською мовою «Вікіпедія», а також є можливістю показати свою туристичну привабливість місцевим громадам Харківської області».

Переможці конкурсу отримають призи із символікою Вікіпедії та відзнаки від Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Детально з умовами конкурсу можна ознайомитись на його сайті – wikikharkiv.wikipedia.org.ua.

Для довідки.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроектів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Також інформація розміщена на блозі Громадської організації «Вікімедіа Україна» – https://wikimediaukraine.wordpress.com/2018/10/31/wikikharkiv-2018-for-librarians-start

Контактні особи для коментарів:

Петров Сергій Дмитрович,

Представник ГО «Вікімедіа Україна» у Харківській області

моб. +38 067 532 1473, kharkivian@wikimedia.in.ua

Шостко Наталя Іванівна

директорка Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки

тел. +38 057 731-14-35, director@library.kharkov.ua

comments powered by HyperComments