На Харківщині відремонтовано понад 200 будинків культури і творчості

Середа, 31 жовтня 2018, 12:20
Про це під час брифінгу розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
На Харківщині відремонтовано понад 200 будинків культури і творчості

За його словами, будинкам культури у сільській місцевості довгий час не приділялася належна увага. Проте за останній рік було відремонтовано понад 200 сільських будинків культури і творчості. По деяких об’єктах провели капітальні ремонти, по деяких – поточні. Як підкреслив Бабічев, в цьому плані залишається ще чимало роботи.

Заступник ХОДА розповів, що вже відбулася повна реконструкція Барвінківського будинку культури, відновлено заклади в Сахновщинському, Коломацькому, Кегичівському районах тощо.

Говорячи про заклади культури обласного та державного рівня, Бабічев відзначив, що всім театральним і концертним установам надається підтримка з обласного бюджету.

«Цього року майже кожна театральна установа обласної власності отримала фінансову підтримку на проведення певних видів ремонтних робіт. Зокрема, це ремонт дахів, заміна вікон, енергоощадні технології. Так, у театрі музкомедії замінили крісла в глядацькій залі. Роботу будемо проводити й надалі», - розповів він.

Також заступник голови ХОДА пригадав будівництво Харківської філармонії. За його словами, вже було відкрито найкращу в Україні органну залу. На сьогоднішній день в приміщенні тривають роботи у великій залі філармонії

Крім того,спільно з громадською організацією в Художньому музеї ХОДА організує новий вид екскурсій з сурдоперекладом для людей з проблемами слуху. Оновлюється експозиція в Історичному музеї. Вперше за багато років виділені кошти на оновлення книжкового фонду в бібліотеках області. Також заступник голови ХОДА зазначив, що Рада з патріотичного виховання ХОДА активно працює у напрямку створення музеїв, у тому числі і при школах, саме з тематики ООС.

comments powered by HyperComments