Зарплату не виплатили, паспорт не віддали: які претензії звукорежисер пред‘явив харківській фірмі

Юлія Гуш  |  Четвер, 1 листопада 2018, 10:22
Звукорежисер та саундпродюсер Андрій Жуков півтори роки пропрацював на харківську фірму Plarium Global.
Зарплату не виплатили, паспорт не віддали: які претензії звукорежисер пред‘явив харківській фірмі

До Харкова Жуков приїхав за запрошенням виконавчого директора українського філіалу компанії Влада Шрубека. Як повідомляла «Справжня варта», він мав взяти безпосередню участь в створенні музичної студії. Було домовлено, що йому кожного місяця сплачуватимуть по 1000 доларів заробітної плати. Також у нього взяли паспорт та пообіцяли оформити всі необхідні документи.

«Я вірю людям – і повірив Шрубеку, – зазначив Жуков, – ми домовились і я одразу почав працювати, пригадувати концепцію студії, працювати по апаратній частині»

Проте офіційно заробітну платню Андрій Жуков не отримував – йому видавали гроші на харчування, а одного разу оплатили послуги стоматолога. У вересні зі звукорежисером були розірвані стосунки. Проте документи так і не повернули, а обіцяну зарплатню так і не виплатили.

За словами Максима Корнієнка, керівника координаційного центру «Правозахисник», в цій справі є ознаки трудового рабства. Адже заробітну платню не видали, паспорт не віддавали. Правозахисник розповів, що намагався вислухати точку зору іншої сторони. Зокрема, він зустрівся з адвокатом Шрубека Сергієм Осадчим та попросив озвучити його варіанти виходу з цієї ситуації та досягнення компромісу. Проте результату так і не вдалося досягти.

На даний момент заява Жукова була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Звукорежисер числиться як потерпілий. Вже ведеться досудове слідство. Корнієнко висловив сподівання, що найближчим часом ситуація вирішиться. Разом з тим Андрій Жуков розповів, що звертався за допомогою і до інших музикантів. Зокрема, він розмовляв з лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком. Той пообіцяв допомогти в цій справі.

В свою чергу адвокат Осадчий почав звинувачувати Жукова в брехні. Зокрема, він заявив, що той привласнює собі здобутки інших музикантів, а також звинуватив в несумлінній роботі та намаганні зіпсувати репутацію колективу. Проте він не заперечував, що паспорт Жукова знаходиться в самій фірмі.

Сам Андрій Жуков підкреслив, що очікує від фірми повернення документів та виплати заробітної плати, яка залишилась. Проте як вирішиться ця справа – покаже слідство.

comments powered by HyperComments