Світлична: Три столиці і Харків боротимуться за Суперкубок УЄФА

Четвер, 1 листопада 2018, 12:16
ФФУ та ХОДА зробили спільну заяву щодо проведення в Харкові матчу за Суперкубок УЄФА.
Світлична: Три столиці і Харків боротимуться за Суперкубок УЄФА

Лише два роки тому спільними зусиллями Федерації футболу України та керівництва Харківської області після тривалої вимушеної перерви до Харкова вдалося повернути великий футбол.

Відтоді на стадіоні «Металіст» відбулися вже три поєдинки національної збірної України, де головна команда країни завоювала три впевнені перемоги.

Історичним став недавній тріумф збірної під керівництвом Андрія Шевченка у матчі з Чехією. Адже за підсумками цієї зустрічі синьо-жовті забезпечили собі перше місце у групі B1 прем’єрного турніру Ліги націй УЄФА та увійшли до 12-ти найсильніших збірних Європи.

Важливо, що в УЄФА і ФІФА відзначили високу якість організації міжнародних поєдинків у Харкові. Окрім того, і футболісти нашої збірної, і тренерський штаб, і експерти відзначали особливу атмосферу, яку своїми позитивними емоціями створювали на «Металісті» вболівальники.

Другий рік поспіль у місті відбуваються матчі групового етапу найпрестижнішого клубного турніру — Ліги чемпіонів УЄФА. Окрім того, у цьому році вперше в історії у Харкові відбулися переможні для ФК «Житлобуд-1» три матчі кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок та матч 1/16 фіналу змагань.

Усі ці факти стали основою для спільного рішення керівництва Федерації футболу України та Харківської обласної державної адміністрації щодо підготовки заявки на проведення матчу за Суперкубок УЄФА у 2021 році на стадіоні «Металіст».

Федерація футболу України повідомила УЄФА про готовність поборотися за право проведення цього поєдинку у Харкові. Усі необхідні документи для оформлення повноцінної заявки, відповідно до вимог УЄФА, будуть зібрані спільно ФФУ та керівництвом ХОДА до лютого 2019 року.

Є всі підстави розраховувати на те, що Харків зможе провести матч за Суперкубок УЄФА на найвищому рівні. Підтвердженням цього є організація фіналу Ліги чемпіонів у Києві в травні цього року, що заслужила на найвищу оцінку керівництва УЄФА.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року УЄФА відкрила Харків для міжнародних матчів і вже в листопаді на стадіоні «Металіст» проходитиме гра національних збірних України та Сербії.

12 грудня, виконуючи положення Меморандуму про співпрацю, який підписали голова ФФУ Андрій Павелко та Юлія Світлична, виконком Федерації футболу України підтримав клопотання керівництва області та вирішив, що фінал Кубку України з футболу 2017 року пройде в Харкові на стадіоні «Металіст».

Харківській стадіон вже традиційно стала фартовим для української збірної. Збірна України здобула перемогу з рахунком 1:0 та зайняла перше місце у своїй групі. Після великого футболу, який відбувся 2016 року, Харківська область переконливо збільшує кількість та рівень матчів, які проходять на стадіоні “Металіст”.  

Матч Ліги націй — це вже третя гра української збірної, яка проходила в Харкові. До цього тут провели товариський матч зі сербською збірною, а згодом – матч кваліфікації до Чемпіонату світу з турецькою. Також в Харківські області пройшли матчі групового раунду Ліги чемпіонів, ігри української Прем’єр-ліги та Першої ліги Чемпіонату України з футболу за участю ФК «Металіст 1925».

 

comments powered by HyperComments