Харківщина повністю забезпечена вакциною проти кору

Четвер, 1 листопада 2018, 16:19
Питання щодо планової вакцинації було обговорене 1 листопада під час всеукраїнської селекторної наради МОЗ.
Харківщина повністю забезпечена вакциною проти кору

У нараді взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він розповів, що згідно календарю щеплення має пройти 77230 дітей. Станом на 1 листопада вакциною було забезпечено 55058 дітей (або 71,3%). Залишок вакцини КПК склав понад 37 тисяч доз, що забезпечує 100% потреби до кінця поточного року.

Черняк також розповів, що Управління охорони здоров’я ХОДА уточнює кількість осіб, які підлягають щепленню проти кору за епідемічними показниками. На даний момент є інформація про 8 тисяч громадян. До цієї категорії відносяться медики, освітяни, представники силових структур, студенти. З них 1300 вже отримали щеплення.

За даними Управління охорони здоров’я ХОДА, на Харківщині з початку року зафіксовано 485 випадків кору (з них 251 випадок – дорослі, 234 – діти). З них 304 особи не проходили щеплення, 68 робили це тільки один раз. Найбільша кількість хворих на кір в місті Харків та Харківському районі.

За даними МОЗ, з початку 2018 року на кір захворіли більше 35 тисяч громадян України. Найвищі показники захворюваності і смертності від кору були зафіксовані в західних областях, де менше всього людей, які зробили щеплення. На даний момент необхідні вакцини є в усіх регіонах.

comments powered by HyperComments