Світлична: Основний конкурент Харкова у боротьбі за проведення Суперкубку – Мінськ

Четвер, 1 листопада 2018, 17:21
Розвиток спорту у Білорусі є загальнонаціональним пріоритетом і те, що у Мінську давно не було такого змагань такого рівня може зіграти в перевіс, щодо вибрання міста проведення матчу.
Світлична: Основний конкурент Харкова у боротьбі за проведення Суперкубку – Мінськ

Про це керівник регіону сказала на брифінгу 2 листопада, коментуючи рішення ФФУ та ХОДА щодо підготовки заявки на проведення матчу за Суперкубок УЄФА на стадіоні «Металіст».

«Влада має бути послідовна у своїх заявах та у своїх справах. Два роки тому ми заявили, що будемо розвивати спорт на Харківщині, як масовий спорт, так і професійний. Взялися за розповсюдження футболу, як одного з наймасовіших та найрозповсюджених видів змагань. Ми переписали футбольну історію Харківщини. Нам багато хто не вірив, що це вийде, але на сьогодні ми маємо дуже розвинуту цю сферу.

Ми маємо харківську футбольну команду Металіст 1925, яка наразі бореться за те, щоб вийти у прем’єр-лігу, ми мали матчі чемпіонату України на стадіоні Металіст, матчі Ліги Європи, Ліги Націй. І сьогодні ми не будемо зупинятися на досягненням», - сказала вона.

Нагадаємо, 1 листопада Харківська облдержадміністрація та Федерація футболу України оприлюднили спільну заяву щодо проведення в Харкові матчу за Суперкубок УЄФА. «Федерація футболу України повідомила УЄФА про готовність поборотися за право проведення цього поєдинку у Харкові. Всі необхідні документи для оформлення повноцінної заявки, відповідно до вимог УЄФА, будуть зібрані спільно ФФУ та керівництвом ХОДА до лютого 2019 року, - повідомляється в заяві. - Є всі підстави розраховувати на те, що Харків зможе провести матч за Суперкубок УЄФА на найвищому рівні. Підтвердженням цього є організація фіналу Ліги чемпіонів у Києві в травні цього року, що заслужила на найвищу оцінку керівництва УЄФА».

comments powered by HyperComments