«Хто вбив Катю?»: харків‘яни влаштували пікет під стінами Нацполіції

Юлія Гуш  |  Понеділок, 5 листопада 2018, 14:00
Вчора в Харкові відбулася акція, присвячена пам‘яті херсонської активістки Катерини Гандзюк.
«Хто вбив Катю?»: харків‘яни влаштували пікет під стінами Нацполіції

Пікет проходив поблизу Головного управління Нацполіції в Харківській області. Приводом для акції стала звістка, що херсонська активістка Катерина Гандзюк, яка пережила замах наприкінці липня поточного року, померла в лікарні.

Учасники акції тримали в руках плакати з надписами «Хто вбив Катю Гандзюк?», «Хто замовив вбивство?», «Її вбили». Вони, зокрема, вимагали розслідування справи та покарання причетних до вбивства активістки, у тому числі і змовників нападу. На сьогоднішній день їх особи так і не були встановлені.

«Сьогодні вся країна дізналася, що відбулося, – розповів член правління «Харківського антикорупційного центру» Дмитро Дробот, – Катерина загинула. І сьогодні вперше була реакція самого президента після трьох місяців мовчання. Мабуть, це знакова подія, після якої ми інакше реагувати не будемо. Будемо більш свідомо підходити до того, що відбувається в країні. І ця подія буде таким «рупором» для всіх можновладців, які зараз при владі. І сигналом того, що країні потрібні зміни. Що так далі не може проводжуватись, ми далі не можемо замовчувати. Коли людей вбивають, коли нападають, б‘ють, калічать».

«Досить терпіти свавілля влади, – наголосив Михо Кандарович, учасник акції – те, що відбувається, зовсім не відповідає прагненням тієї частини населення, до якої я належу. Мені не байдуже, що відбувається».

Учасники акції запалювали свічки та підносили квіти. Пам‘ять активістки вони вшанували хвилиною мовчання. Зокрема, під час пікету відбулася трансляція останнього відеозвернення Катерини Гандзюк. Там вона розповіла, що досі не знає імені замовника замаху. Як ніхто не знає імен тих осіб, які тільки за останній рік влаштували напади на 40 активістів. Вона також зазначила, що ці злочини так і не були розслідувані.

«Хто замовив всіх цих людей, хто покриває замовників, чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, коли найефективніших з нас вбивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити? Хто замовив всіх цих людей?».  

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що в лікарні померла херсонська активістка Катерина Гандзюк. Замах на неї стався вранці 31 липня 2018 року. Тоді невідомий чекав на неї біля під'їзду, а коли жінка вийшла – він плеснув у неї кислотою. Гандзюк була госпіталізована, а вже 1 серпня її перевезли з Херсона в Київський опіковий центр.

comments powered by HyperComments