В українській Вікіпедії стартував конкурс «ВікіХарківщина 2018»

Вівторок, 6 листопада 2018, 10:24
В українській Вікіпедії розпочався конкурс статей та фотографій «ВікіХарківщина 2018» для співробітників та користувачів публічних бібліотек Харкова та Харківської області.
В українській Вікіпедії стартував конкурс «ВікіХарківщина 2018»

Основною метою конкурсу є збереження та популяризація знань про Харківщину через україномовний розділ Вікіпедії, оскільки у фондах бібліотек, особливо в районах та містах області, є цінні матеріали та видання, опубліковані місцевими краєзнавцями. «Бібліотеки на основі цих матеріалів можуть поліпшити якість інформації про свій район, міста, містечка, села, відомих людей в українській Вікіпедії, яка це одним з основних джерел інформації для користувачів інтернету», – зазначив член організаційного комітету конкурсу Сергій Петров.

Конкурс організований Громадською організацією «Вікімедіа Україна» та Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Учасники конкурсу змагатимуться в індивідуальному заліку і в заліку серед бібліотечних команд: бібліотекарів  та читачів бібліотек.

«Участь у конкурсі можуть взяти бібліотекарі та будь-хто серед користувачів бібліотек. Єдина умова: читач обов’язково має до його кінця конкурск обрати одну бібліотеку та повідомити її про свою участь у конкурсу будь-яким способом, щоби його внесок можна було зарахувати до командного заліку цієї бібліотеки», – повідомила директорка Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко.

Для участі у конкурсі слід створити чи поліпшити вже наявну статтю з краєзнавчої тематики про Харківщину, або завантажити фотографії найважливіших адміністративних, культурно-освітніх об’єктів, пам’яток історико-культурної спадщини і природи, видів міст і сіл регіону. Крім того, статті повинні відповідати критеріям значимості у Вікіпедії, базуватись на опублікованих у паперових чи електронних виданнях джерелах інформації і посилатись на них, не мають містити фрагментів, дослівно скопійованих з книг, статей чи інтернету, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити непідтвердженої у джерелах інформації. Фотографії учасників конкурсу мають бути зроблені ними особисто.

«Для найактивніших бібліотек передбачена спеціальна номінація, переможці у якій визначатимуться не лише за внеском у Вікіпедію, а й за способами популяризації конкурсу та залучення їх читачів до Вікіпедії», – додав Сергій Петров.

Конкурс «ВікіХарківщина 2018» триватиме протягом двох тижнів до 18 листопада включно. Переможці отримають призи із символікою Вікіпедії та відзнаки від Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Детально з умовами конкурсу можна ознайомитись на його сайті – wikikharkiv.wikipedia.org.ua.

Для довідки.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроектів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Також інформація розміщена на блозі Громадської організації «Вікімедіа Україна» –  https://wikimediaukraine.wordpress.com/2018/11/06/wikikharkiv-2018-started/

Контактні особи для коментарів:

Петров Сергій Дмитрович,

Представник ГО «Вікімедіа Україна» у Харківській області

моб. +38 067 532 1473, kharkivian@wikimedia.in.ua

Шостко Наталя Іванівна

директорка Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки

тел. +38 057 731-14-35, +38 050 937 6130, director@library.kharkov.ua

comments powered by HyperComments