Рятувальні та дорожні служби Харківщини вже готові до зими

Вівторок, 6 листопада 2018, 14:43
Про те, як проходить підготовка до роботи в зимовий період, розповіли сьогодні керівники відповідальних служб.
Рятувальні та дорожні служби Харківщини вже готові до зими

За словами директора Департаменту цивільного захисту населення ХОДА Павла Пономаренка, в зимовий період у ХОДА був затверджений комплексний план заходів, розроблені порядки взаємодії диспетчерських та чергових служб щодо обміну інформацією. Разом з ГУ ДСНС в області розроблений план протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації протягом осінньо-зимового періоду.

Пономаренко розповів, що у районах та містах обласного значення у випадку ускладнення погодних умов можуть бути розгорнуті 437 пунктів обігріву. З них 431 стаціонарний, 3 наметових та 3 пересувних. Крім того, ГУ ДСНС та Національний університет цивільного захисту можуть розгорнути додаткові шість наметових та дев‘ять пересувних пунктів.

Начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв розповів, близько 500 рятувальників та 140 одиниць техніки знаходиться на цілодобовому чергуванні в харківському гарнізоні.

В резерві перебуває ще близько 100 одиниць техніки та 500 рятувальників. І якщо виникнуть якісь надзвичайні ситуації, університет цивільного захисту готовий надати ще 100 осіб. Також інженерну техніку та спеціалістів готов виділити Навчальний центр аварійно-рятувальної служби.

За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг області Сергія Пляки, дорожники також провели повний комплекс підготовчих робіт. Він зазначив, що зараз в області проводиться встановлення знаків «Слизька дорога». До кінця листопада буде встановлено 2897 знаків, на даний момент виконано 83% запланованого.

Для обробки доріг дорожники вже мають близько 12 тис. тонн солі та 47 тис. тонн фракційних матеріалів. До роботи готові 298 одиниць техніки, окремо підготовано парк роторних установок – їх в області 8 одиниць.

comments powered by HyperComments