На Харківщині завершили реконструкцію одразу трьох гуртожитків із соціальним житлом для внутрішньо переміщених осіб (ФОТО)

Середа, 7 листопада 2018, 10:02
В трьох районах регіону відкрили свої двері капітальне відремонтовані, оснащені оселі, де мешкатимуть ті, хто залишив свої домівки на я Донбасі і оселився на Харківщині.
На Харківщині завершили реконструкцію одразу трьох гуртожитків із соціальним житлом для внутрішньо переміщених осіб (ФОТО)

Завдяки постійній підтримці Харківщини міжнародним партнерам та окремо Уряду Німеччини, який реалізує в регіоні низку проектів через кілька організацій та фондів, вдалося вчасно завершити ремонти, та обладнати помешкання всім необхідним. Роботи були проведені дійсно колосальні- як відмічають мешканці, такої турботи вони навіть не могли очікувати.

Так, у Краснограді під час капітального ремонту та перепланування приміщення колишньої адміністративної будівлі дирекції колгоспу, було капітальне відремонтовано покрівлю з системою водовідведення; зроблено утеплення горішнього перекриття; замінено вікна на енергозберігаючі; влаштовано внутрішні та зовнішні мережі електропостачання, каналізації, водопостачання; були зроблені перепланування приміщень та внутрішні опоряджувальні роботи; утеплення фасаду та цоколю; улаштування вимощення.

У Дергачівському районі також вражаючий результат: тут зроблено капітальний ремонт та перепланування приміщень колишнього гуртожитку. За літо встигли зробити: капітальний ремонт покрівлі з системою водовідведення; заміну вікон та дверей на енергозберігаючі; перепланування приміщень; внутрішні мережі: електро-, водопостачання; внутрішні опоряджувальні роботи; утеплення цоколю; встановлення газової котельні з підключенням.

У місті ж Лозова під час капітального ремонту п’ятиповерхової адміністративної будівлі, замінили вікна на енергозберігаючі; провели реконструкцію покрівлі під шатрову з системою водовідведення та блискавкозахистом; перепланували для зручності приміщення та повністю закінчили внутрішні роботи; в приміщеннях влаштовано системи вентиляції; кожен має санвузол та душову, капітальне відремонтовані системи: опалення, водопостачання, каналізації, електропостачання, влаштування пожежної сигналізації. В помешканнях облаштовані пральні, загальні зони відпочинку та комфортні умови проживання.

Цього року вже були відкрито гуртожиток у Богодухові, де вже мешкають більше 30 осіб. Відкриваючи гуртожиток голова області пообіцяла відкриття ще декількох продовж року. І слово стримала. «Бажаю, щоб у цих стінах завжди панувало щастя, любов, злагода, взаєморозуміння та мир, адже саме миру ми сьогодні дуже потребуємо»,- сказала Юлія Світлична. Сподіваємось, що і для мешканців трьох нових гуртожитків ці слова також стануть пророчими.

comments powered by HyperComments