На Харківщині відкриють музей жертв Голодомору

Четвер, 8 листопада 2018, 09:15
24 листопада в Харківській області відкриють музей жертв Голодомору та презентують другу Книгу пам’яті.
На Харківщині відкриють музей жертв Голодомору

За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, на Харківщині пройшли такі підготовчі заходи, як видання другої книги «Національна книга пам’яті жертв 1932-1933 років в Україні. Харківська область» та створення музею жертв Голодомору».

Книга пам'яті буде презентована у день роковин. Як зазначив редактор сектору редакції книги «Реабілітовані історією», відділу аналізу інформації та видавництва КП «РІЦ» Ігор Шуйський, другу книгу підготували та опублікували в короткі терміни. Як і перше видання, фахівці дали їй високу оцінку.

За його словами, Харківська область стала єдиним регіоном, де вийшло друге видання книги до цієї дати. У першому розділі книги вказані імена 34409 жертв Голодомору з 11 районів. У другому - опубліковано документи, а в третьому – ілюстрації. Як зазначив Шуйський, значна частина жертв, які в ті роки загинули від голоду, - це діти. У перспективі автори розраховують підготувати до публікації третю книгу.

У день роковин після покладання квітів на Меморіалі жертвам Голодомору планують відкрити музей. За словами начальника Управління культури і туризму ХОДА Олега Яцини, він знаходиться поруч з пам’ятником. Тут буде презентовано речі жертв та документи, які були зібрані по всій області.

comments powered by HyperComments