До Всесвітнього дня науки на Харківщині проведуть квест

Четвер, 8 листопада 2018, 17:22
Молоді науковці Харківщини планують низку заходів.
До Всесвітнього дня науки на Харківщині проведуть квест

Про це на брифінгу сказала керівник Рада молодих вчених радник голови ХОДА Наталія Куфтеріна.

«Уже традиційно відбуваються наукові квести для наукової молоді та студентів. Цього року ми проводимо науковий квест у Харківському національному аграрному університеті ім. Докучаєва. Він відбудеться 10 листопада. Початок - о 10-й годині. Заявки на участь у квесті подали 23 команди з різних вишів. Аграрний університет підготував цікаві завдання для команд. Зокрема, їм запропонують знайти найродючіший ґрунт, впізнати корисні копалини, розібрати насіння культурних рослин тощо», - розповвіла вона.

Крім того, в цей день на території університету ім. Докучаєва створять ландшафтну композицію «Знання та нескінченність». Вона складатиметься з 35 самшитів, які висадять у формі знаку нескінченності. Цифра символічна – саме 35 років – це середній вік молодого вченого на Харківщині.

«Композиція буде висаджена Радою молодих учених при ХОДА разом з почесними гостями (академіками, головою Ради ректорів, керівництвом ХОДА та головою Ради Харківського університетського консорціуму)», - уточнила Наталія Куфтеріна.

Різні заходи до Дня науки відбудуться й на території інших харківських вишів. Наприклад, у НТУ «ХПІ» одночасно з Днем відкритих дверей 11 листопада відбудеться Фестиваль науки «Science is FUN!» У цей день на території вишу діятимуть майданчик робототехніки та інжинірингу, лабораторно-експериментальна зона, територія майстер-класів, відбуватимуться науково-пізнавальні та мотиваційні лекції, презентації освітніх проектів, дискусійна панель «Професії майбутнього», експрес-тестування ЗНО. Також заплановано виступ рок-гуртів: Rebel Yell (Cover-band), ВЛ8 (Rock-band). Розпочнуться заходи о 10:00 11 листопада.

Відзначенням Всесвітнього дня науки заходи для вчених на Харківщині не завершаться. Уже на початку грудня в регіоні святкуватимуть 100-річчя заснування Національної академії наук. Заходи з нагоди ювілейної дати відбуваються в області протягом усього року.

«Загалом проведено вже близько 500 заходів. Це й конференції, наукові, науково-технічні виставки, конкурси студентських робіт тощо. На початку грудня відбудуться урочистості на обласному рівні», - проанонсував Володимир Ігнатьєв.

 

comments powered by HyperComments