В українській Вікіпедії триває конкурс «ВікіХарківщина 2018»

Четвер, 15 листопада 2018, 09:43
В українській Вікіпедії триває конкурс статей та фотографій «ВікіХарківщина 2018» для співробітників та користувачів публічних бібліотек Харкова та Харківської області. Конкурс триватиме до 18 листопада включно.
В українській Вікіпедії триває конкурс «ВікіХарківщина 2018»

Популяризація знань про Харківщину через українську Вікіпедію – такою є мета конкурсу статей та фотографій «ВікіХарківщина 2018» для публічних бібліотек Харківської області, який наразі триває в українській Вікіпедії.

«У бібліотеках зберігаються цінні матеріали про історію та сучасність районів, міст та сіл Харківщини, на основі яких можна поліпшити якість інформації про них в українській Вікіпедії», – зазначив ініціатор та член організаційного комітету конкурсу Сергій Петров.

Участь у конкурсі можуть взяти бібліотекарі та читачі бібліотек Харківщини. Кожен з учасників конкурсу змагається в особистому заліку, а також бере участь  у заліку колективів бібліотек. Читачі мають повідомити до кінця конкурсу обрану ними бібліотеки про свою участь у конкурсs, оскільки їх внесок буде зараховано до командного заліку цієї бібліотеки. «Для бібліотек, які не тільки активно писатимуть статті у Вікіпедію, але й залучатимуть своїх читачів, популяризуватимуть конкурс через соціальні мережі, передбачена спеціальна номінація»,– повідомила директорка Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко.

Учасники можуть створити нову чи поліпшити вже наявну статтю з краєзнавчої тематики про Харківщину або завантажити фотографії найважливіших адміністративних, культурно-освітніх об’єктів, пам’яток історико-культурної спадщини і природи, краєвидів міст і сіл Харківської області.

Усі конкурсні статті повинні відповідати критеріям значимості, бути написаними на основі опублікованих матеріалів у паперових чи електронних виданнях і посилатись на них, не мають містити частин тексту, що дослівно скопійовані з книг, статей чи інтернету, а не містити інформації, яка відсутня у вже опублікованих джерелах інформації. Фотографії учасників конкурсу мають бути зроблені ними особисто.

Сергій Петров також додав, що до початку конкурсу група досвідчених вікіпедистів з Харкова провели протягом вересня – початку листопада 12 тренінгів з редагування Вікіпедії для співробітників бібліотек Харківщини, більшість з яких припала на бібліотеки в районах області.

Конкурс «ВікіХарківщина 2018» розпочався 5 листопада і триватиме до 18 листопада включно. До складу журі конкурсу увійшли науковці з Харкова та інших регіонів України. Переможці отримають призи із символікою Вікіпедії, а також відзнаки від Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Організаторами конкурсу є Громадська організація «Вікімедіа Україна» та Харківська обласна універсальна наукова бібліотека за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Детально з умовами конкурсу можна ознайомитись на його сайті – wikikharkiv.wikipedia.org.ua.

comments powered by HyperComments