Харків‘яни вшанують пам‘ять жертв ДТП

Четвер, 15 листопада 2018, 10:48
В Харкові відбудеться акція, яка має привернути увагу громадськості до проблем безпеки на дорогах.
Харків‘яни вшанують пам‘ять жертв ДТП

16 листопада на площі Свободи відбудеться акція, присвячена пам‘яті жертв ДТП. Захід проходитиме в межах всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. Учасники та організатори мають намір звернути увагу на проблеми з дотриманням правил дорожнього руху та ті трагічні наслідки, до яких приводить нехтування ними. Акція ініційована студентами та викладачами Харківського національного автодорожнього університету.

За словами Тетяни Токмиленко, старшої викладачки ХНАДУ, ініціатива «Безпека українського майбутнього» зараз дуже на часі. Адже не дарма ООН об‘явила десятиліття боротьби за безпеку дорожнього руху. Також актуальним є той факт, що в проведенні заходу активну участь беруть студенти. Як зазначила Токмиленко, найчастішою причиною загибелі молоді від 15 до 29 років є саме аварії на дорогах.

Акція відбудеться 16 листопада о 15.30 на майдані Свободи. В заході, зокрема, братимуть представники Патрульної поліції та члени громадських організацій, які займаються даною проблемою.

«Харків – це велике місто, у якому багато автомобілів, багато водіїв, – розповіла Марина Кульбачна, начальниця відділу зв'язків з громадськістю Патрульній поліції в Харківській області, – трафік великий. Патрульна поліція стежить саме за дотриманням правил дорожнього руху у всіх його проявах… Що стосується саме превенції та профілактики, то Всеукраїнській тиждень безпеки дорожнього руху провадиться з 12 по 18 листопада. Ми якраз займаємося превенцією та профілактикою. І на цей тиждень заплановано дуже багато заходів».

У свою чергу Віктор Козоріз, віце-президент ГО «Товариство учасників руху», зазначив, цього тижня пам‘ять жертв автомобільних аварій вшановують по всьому світу.

«Це не просто чергова акція, – підкреслив він, – вона спрямована на те, щоб привернути увагу до цієї гострої проблеми. А це дійсно данина пам‘яті всім тим людям, які могли б жити сьогодні з нами, могли щось створювати, народжувати дітей. Дуже багато таких людей загинуло. Якщо говорити про статистику, то приблизно половина цих людей, які гинуть в ДТП, це пішоходи. Якщо говорити про статистику Харківської області взагалі, то за минулий рік загинуло більше 110 осіб. І близько 2 тисяч осіб отримали травми. А за 9 місяців 2018 року було зареєстровано 1063 ДТП. Це офіційна статистика Національної поліції. І щонайменш 93 особи загинули  за цей час і 1253 людини було травмовано. Це дуже багато. Це дуже високі».

comments powered by HyperComments