Цього року близько 1800 мешканців Харківщини підписали контракт з армією

Середа, 21 листопада 2018, 10:15
У військкоматах триває інформаційно-роз’яснювальна робота з метою пропагування військової служби за контрактом у ЗСУ.
Цього року близько 1800 мешканців Харківщини підписали контракт з армією

З початку поточного року близько 1800 жителів Харківської області добровільно підписали контракт з армією. Як розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, регіон протягом трьох років займає лідерські позиції щодо відбору професійних військових. За його словами, у жовтні-листопаді спостерігається певна позитивна тенденція щодо збільшення кількості охочих служити у війську.

Причина криється в завершенні сезонних робіт та поширенні інформації про збільшення грошового забезпечення з січня 2019 року для військових. Калгушкін  зазначив, що поступово все більше молодих людей 18-22 років обирають військове життя. За його словами, 40% осіб, які прийшли до військкоматів, мають статус учасника бойових дій. А серед новачків військової служби було 130 дівчат.

Калгушкін розповів, що зараз в пріоритеті комплектування військових колективів Десантно-штурмових військ та частин морської піхоти, а також бойових з’єднань Сухопутних військ. Так, воїнами-десантниками у 2018-му стало понад 200 харків’ян. Найбільшу кількість мешканців регіону направили до 25-ї окремої повітрянодесантної та 81-ї окремої аеромобільної бригад.

comments powered by HyperComments