Коментар Юлії Світличної з нагоди Дня Гідності та Свободи

Середа, 21 листопада 2018, 11:05
Кращою шаною Героям Революції Гідності буде незворотність обраного ними шляху до Європи, зазначила в коментарі голова Харківської обласної державної адміністрації.
Коментар Юлії Світличної з нагоди Дня Гідності та Свободи

«Жити в цивілізованій країні. Йти однією дорогою зі світом і Європою. Повернути Україну до європейської родини. Це бачення майбутнього для себе й своєї країни, з яким 5 років тому вийшли на Майдан перші учасники майбутньої Революції Гідності. 5 років у масштабах історії – зовсім незначний проміжок часу. Проте сьогодні вже можемо говорити про зміни, які відбулися в Україні.

Шлях України до Європи, з якого протягом років незалежності намагалися сходити неодноразово, сьогодні став незворотнім. І це розуміють не тільки українці, але й світова спільнота. Навіть більше – на цьому шляху ми довели свою силу та вміння перетворювати виклики на можливості. Замість пророкованого нам економічного занепаду маємо стабільне зростання обсягів виробництва та експорту до країн ЄС. А замість обіцяної втрати цікавості з боку міжнародних партнерів – приймаємо на Міжнародному економічному форумі в Харкові делегації 35 країн світу та 18 послів.

За 5 років, що минули, Україна здолала більший шлях до Європи, ніж за всі попередні роки незалежності разом. Маємо чинну Угоду про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Маємо «безвіз». Маємо підтримку європейської спільноти. Маємо перспективи.

Тож триматимемося обраного курсу. Йтимемо далі шляхом, визначеним Революцією Гідності. І саме ця незворотність обраного шляху є та буде кращою шаною Героям цієї Революції», - сказала вона.

comments powered by HyperComments