Харків’яни відзначили п’яту річницю Євромайдану (фоторепортаж)

Юлія Гуш  |  Четвер, 22 листопада 2018, 09:34
Десятки харків’ян зібралися біля пам'ятника Шевченка, щоб згадати події Революції Гідності.
Харків’яни відзначили п’яту річницю Євромайдану (фоторепортаж)

Це було традиційне віче на честь річниці харківського Євромайдану. Серед присутніх були учасники та свідки тих подій, волонтери, військові та ветерани, рідні та друзі героїв Небесної Сотні. Загалом, того дня відмічали річницю більше сотні чоловік. 

Присутні згадували про події харківського Євромайдану та підкреслювали той вплив, який він чинив на місто та його мешканців. Підкреслювалось, що Майдан Харкова був особливим, адже це було саме те місто, якому доводилося боротися з російською агресією та місцевими сепаратистами.  

На віче багато що нагадувало про події Майдану: діяв вільний мікрофон, волонтери пригощали присутніх чаєм та бутербродами. А деякі активісти взагалі створили своєрідну інсталяцію, де були присутні діжки для розпалення вогнища, шини, намет, шматки бруківки. Словом, все, що асоціюється з Революцією Гідності.  

Після віче в Харківській філармонії відбувся симфонічний концерт, організований волонтерами. Всього там пролунало шість класичних творів, серед яких - “Запорізький марш” Лисенка.  

Нагадаємо, що того ж дня в місті з‘явилася меморіальна дошка захисникам Українського Харкова. Присвячена вона харків‘янам, які встали на захист міста та вберегли його від «російського світу» під час буремних подій 2014 року. Адже вони змогли протистояти місцевим колаборантам та російським загарбникам, які багато чого робили задля дестабілізації ситуації в місті та області

comments powered by HyperComments